Gazete Vatan Logo

Ev temizliğinde mucize çözüm!

Bulaşık deterjanıyla neler yapabilirsiniz biliyor muydunuz?

Ev temizliğinde mucize çözüm!

Bengü Öner - Milliyet Bulaşık deterjanı, kirli bulaşıklarınızı temizlediği gibi birçok inatçı lekenin de hakkından gelebilir. Güçlü kimyasallar yerine kullanabileceğiniz bulaşık deterjanını ev temizliğinde birçok alanda kullanabilirsiniz.

Klasik görev: Bulaşık deterjanıyla bulaşıklarınızı temizleyebilirsiniz. Lavabo içine telle uyguladığınızda lekelerin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Giysideki yağ lekesi: Giysilerinizde inatçı lekeler mi var? Ya da gömleklerinizin yakası iz mi oldu? Lekeye bulaşık deterjanı damlatıp, çamaşır makinesine atarsanız inatçı lekenin çıktığını göreceksiniz.

Zemin temizleyici: Bulaşık deterjanını, yer sileceğiniz suyun içine damlatırsanız özellikle mutfak ve banyo zeminlerindeki inatçı lekeleri silip atacaktır.

Bahçe ve balkon temizleyici: Bahçe ve balkonlarınızda kullandığınız sandalyeler, korkuluklar zamanla kirlenir ve kötü bir görünüme sahip olur. Bulaşık deterjanı kullanarak hazırlayacağınız suyla bu lekeleri temizleyebilir ve eski haline kavuşabilirsiniz.

Gümüş parlatma: Maden suyu ve bulaşık deterjanını kullanarak, gümüş takılarınızı ya da tabaklarınızı parlatabilirsiniz. Bu aşamada bir diş fırçası da işinizi görecektir.

Haberin Devamı

Saç fırçalarınız ve taraklarınız: Taraklar üzerinde zamanla oluşan toz ve deri kalıntıları için bulaşık deterjanı ve sıcak su ile hazırlayacağınız karışımı kullanabilirsiniz.

Halı silerken: Halılarınızı temizlerken, ılık su ve bulaşık deterjanı ile hazırlayacağınız sıvıyı bir sünger ya da bez yardımıyla halıya uygulayıp, varsa halı yıkama makinesi yardımıyla sıvıyı halıdan çekin. Halılarınızın yumuşak ve tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Mutfak temizliği: Mutfak dolaplarına buharla yapışan yağ lekelerini temizlemek için yine bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz.

Fakat yine de bulaşık deterjanının kimyasal olduğunu ve cildinizle temasından sonra çok iyi durulanması gerektiğini unutmayınız.