Gazete Vatan Logo

Ev işi pastaları online satıyor!

Ev işi pastaları online satıyor!

Aslı İlk, evinde butik pastalar yapıp satıyor... Bu iş için Aslı hanım, Gıda İl Müdürlüğü'nden üretim izni almış. Bir yandan üretim yapıyor ve sattığı leziz pastalar ile ev ekonomisine katkıda bulunuyor..

Fotoğraf: Barış ACARLI

Güzel bir örneksin, evinin mutfağına izin alıp üretim yapıyorsun. Evine katkıda bulunmak isteyen kadınlar için önerilerin neler?

Güzel tanımınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Mutfağımda yarattığım lezzetleri paylaşabilmek motivasyon kaynağım oldu. Bunun için ilk olarak mutfağımı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kayıt ettirdim. Bununla birlikte kendi pastacılık şirketimi kurdum. Hayalini kurdukları ve sevdikleri bir işe sahip olmak ve bir yandan aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara önerim, işlerine ait prosedürler ile ilgili bilgi sahibi olmaları ve ulaşmak istedikleri hedefe yönelik bir iş planı dahilinde ilerlemeleri olacaktır. Tabii bir yandan da en önemlisi işlerine yönelik sevgilerinin hem keyfini yaşamaları hem de paylaştıkları kişilere hissettirmeleri olacaktır.

Haberin Devamı

Nasıl oldu bu girişimin?

Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, dört sene boyunca aile şirketimizde çalıştım. Boş zamanlarımda mutfağa girerek tatlılar yapmaya başladım ve kendime ait tariflerle dolu bir defter oluştu. Mutfakta geçirdiğim zamanların bana bu kadar keyif vermesi ve tatlılarımı yiyen insanlarda oluşan mutluluk ve beğeni bende el becerim ile şirket yönetimi tecrübemi birleştirme isteği doğurdu. Edindiğim birikimlerim ile Bella Torta markasını yaratarak kendi işimi kurdum.

Bir butik pasta yapım yeri kurmuşsun bunu dükkana dönüştürme fikrin var mı?

Şu an için sadece sipariş üzerine pasta ve tatlılar üretilmektedir. İleride bir atölye veya dükkana dönüştürme fikrine çok açığım. Bella Torta’nın lezzet çizgisini ve mutluluk dolu çalışma ortamını farklı alanlara yansıtmanın keyifli olacağına inanıyorum.

ETKİNLİKLERE LEZZET KATIYORUZ

En çok kimler sipariş veriyor, ne isteniyor?

Birbirinden çok farklı alanlarda müşteri kitlesi var. En çok doğumgünü, kutlamalar, düğün nişan gibi organizasyonlar ve iş toplantıları için sipariş veriliyor. Bunun en önemli nedenleri etkinliklere lezzet katıyor olmamız ile birlikte bu lezzetlerin müşterilerin etkinlik temalarına uygun olarak uyarlanabilir olması. Bu tür durumlarda cupcake çeşitleri, pasta çeşitleri, cakepops ve kavanozda tatlılar tercih ediliyor.

Haberin Devamı