Gazete Vatan Logo

Euro uçurdu, tüketici 2. ele yöneldi

Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın, döviz kurlarındaki sert yükseliş nedeniyle tüketicilerin sıfır otomobil tercihlerini, 2’nci ele yönlendirdiğini söyledi.

Euro uçurdu, tüketici 2. ele yöneldi

Aydın, “Otoshops gibi 2’nci elde faaliyet gösteren kurumsal firmalara son dönemde büyük bir ilgi var. İlk 4 ayda 1 milyon 823 bin 302 araç el değiştirdi. Sıfır oto satışlarının 2018’de daralma eğilimde olmasıyla 2’nci el pazarı beklentilerin üzerinde bir artışla yüzde 12 büyüme gösterdi” dedi.

Aydın sözlerine şöyle devam etti:

“Sıfır ve 2’nci el arasında açılan makasın önümüzdeki aylarda da devam edeceğini bekliyoruz. Sıfırdan 2’nci ele ciddi bir kayma var. Daha önce yıl sonu beklentimiz 6 milyondu ama bunun da aşılabileceğini görüyoruz. Döviz kurundaki artışla beraber sıfır araç fiyatlarına gelen yüksek zamlar sonrası 2’nci el araç piyasası müşteri için bir ciddi bir çekim merkezi haline geldi. Hâlâ mevcut fiyatlar olması gerekenin yaklaşık yüzde 10 altında seyrediyor. Otoshops olarak ilk 5 ayı 3 bin 248 adetlik satışla tamamladık. Bu yılki toplam satış hedefimizi 8 bin 500 araç olarak belirledik.”