Gazete Vatan Logo

Eşini kaybeden kadınlar ne kadar yardım parası alabilir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, eşini kaybetmiş ve maddi gücü yerinde olmayan kadınlara yönelik bir yardım programı uyguluyor. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kadınlara iki aylık periyotlarla düzenli para yardımı yapılıyor. Peki bu yardım miktarı ne kadar, yardımlar nasıl alınır? İşte detaylar…

Eşini kaybeden kadınlar ne kadar yardım parası alabilir?

Sigortalı olarak bir işte çalışmayan ve eşini kaybetmiş olan kadınlar, para yardımı alabiliyor. Bu yardımın alınabilmesi için 3294 saylı kanun kapsamında olmak gerekiyor.

KİMLER YARDIMDAN FAYDALANABİLİR?

Kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden hareketle oluşturulan “Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Bir Nakit Sosyal Yardım Programı Geliştirilmesine Yönelik Araştırma Projesi” Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürütülmüş ve 2010 yılı Aralık ayı itibarıyla proje tamamlanmıştır. Projenin tamamlanmasını müteakip kanıta dayalı sosyal politika anlayışı çerçevesinde, 29.12.2011 tarih ve 2011/8 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fon Kurulu kararı ile eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programı başlatılması kararı alınmıştır. 2012 yılı Şubat ayı itibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Düzenli nakdi yardım programının hedef kitlesi 3294 sayılı kanun kapsamında olan eşi vefat etmiş kadınlar olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

YARDIM MİKTARI NE KADARDIR?

Hedef kitledeki eşi vefat etmiş kadın vatandaşlarımızın resmi ikametgahlarının bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapması ile süreç başlamakta ve başvuru sürecinden yardımın ödenmesine yardım programına ilişkin tüm işlemler Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (BSYBS) üzerinden yürütülmektedir.

Başvuruda bulunan vatandaşlarımızdan nüfus cüzdanı dışında herhangi bir belge istenmemektedir.

İlgili Vakfın Mütevelli Heyeti tarafından yardım programından yararlanmasına yönelik karar verilen eşi vefat etmiş kadınlara muhtaçlıkları ve şartları sağlama durumları devam ettiği süre içerisinde aylık 275TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 550TL düzenli nakdi yardım verilmektedir.

YARDIM PARASI NASIL ALINIR?

Ödemeler Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden doğrudan kadınların PTT hesaplarına aktarılmaktadır. Hak sahipleri ödemelerini, PTT şubelerinden alabilmekte ya da Sosyal Yardım Kartlarını kullanarak ATM’lerden çekebilmektedir.

Haberin Devamı