Gazete Vatan Logo

Erken seçim Ağustos başı mı?

Devlet Bakanı Ali Babacan’ın, Milliyet yazarı Taha Akyol’a yaptığı erken seçim değerlendirmesi tartışmaları alevlendirdi

Babacan, şöyle diyordu: “Cumhurbaşkanı seçimi Mayıs’ta bitiyor. Genel seçimler için aylarca beklemeye gerek yok. Şahsi kanaatim 1 Ekim’den itibaren yeni Meclis’in yasama faaliyetine başlamasını sağlayacak şekilde genel seçimleri öne almalıyız. Kasım’da yaparsak ek bütçe gerekir. Meclis şubatta çalışmaya başlayacak. İki ay öne alırsak yeni Meclis’e ve hükümete dört ay kazandırırız. Seçim için telaffuz edilen tarih temmuz sonu, ağustos başı.” Bu sözleri AKP kurmayları şöyle değerlendirdi:

Seçimin tarihi belli
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül iş ve ekonomi dünyası temsilcilerinin katıldığı çalışma yemeğinde gazetecilerin erken seçim sorularını yanıtladı. Gül, “Seçimin tarihi belli. Ancak teknik sebeplerle bir değişiklik olursa o ayrı” yanıtını verdi.

4 Kasım diyoruz
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat: Gündemimizde böyle bir konu görüşülmedi. 4 Kasım’dan erken yapılması ihtimal dahilinde değil. Kararı biz vereceksek ’4 Kasım’ diyoruz.