Gazete Vatan Logo

Erken boşalmayı geciktiren çözümler

Erken boşalmayı geciktiren çözümler

Sağlıklı bir boşalma süresi hem erkek hem de partnerinin cinsellikten tam keyif alması için önemli. Uluslararası Cinsel Tıp Birliği cinsel birleşme öncesinde veya birleşmeden sonra yaklaşık 1 dakika içinde gerçekleşen boşalmaları “erken” olarak nitelendiriyor.

Yani ortalama 2 dakika içinde boşalıyorsanız sizde erken boşaldığınızı düşünebilirsiniz. Ancak erken boşalmada kendi kendinize çözümler üretmek yerine bilimsel seçeneklere rağbet edin. Bu pazar haplardan jellere erken boşalma çözümlerini sunuyoruz.

Geciktirici ilaçlar

Erken boşalmanın tedavisinde uzun yıllardır antidepresan özellikteki ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçları kullanan bazı hastalarda boşalmanın geciktiğini fark eden doktorlar, antidepresan-lardan erken boşalmada da faydalanmaya başladılar. Bir süre düzenli kullanımdan sonra belli bir kan düzeyine ulaşıyor ve boşalmayı geciktirmeye başlıyor. Boşalma süresinde 2 ile 8 kat bir uzama yaşanabiliyor.

İlişki öncesi hapları

Son yıllarda ilişki öncesinde tek seferlik kullanılan antidepresan ilaçlar çoğu Avrupa ülkesinde ve ülkemizde satışa sunuldu. Etki mekaniz-ması çoğu antidepresanla aynı. Bu haplarla boşalma süresinde yaklaşık 2.5-3 kat bir uzama oluşuyor. 1 dakikalık boşalma süresi 2-3 dakikaya çıkabiliyor.

Kremler-jeller

Aneztezik maddeler içeren krem, jeller ve spreyler herhalde erken boşalmada uygulanan en eski tedavi metodu. Bu tip lokal tedaviler peniste hissiyatı azaltarak etki gösteriyor. Duyumlar azaldığında boşalma da gecikiyor. Ancak bu ilaçların cinsel birleşmeden 10-30 dakika önce uygulanması gerekiyor.

Sertleşme ilaçları

Sertleşme sorunu yaşayan erkekler sertleşmeyi kaybetme korkusu ile erken boşalmayı alışkanlık haline getirebiliyor. Bazen de erken boşalma yaşayan erkek kendini ikinci bir sertleşme yaşamaya mecbur hissediyor ancak bu sertleşmeyi elde edemiyor. Bu tip durumlarda sertleşme sorununun tedavi edilmesi boşalma süresini de olumlu etkiliyor. Sertleşme ilaçlarının kullanımı ile performans sorunu yaşayan erkeklerde boşalma süresini uzatmak mümkün olabiliyor.

Bitkisel destekler

Erken boşalma yaşayan pek çok erkek hekime başvurmadan sokakta veya internette satılan bitkisel ürünleri deniyor. Bu ürünler çoğu zaman aktif ilaç maddeleri içeriyor. Bu durum alerjik reaksiyonlar, peniste döküntü, yanma, fonksiyon kaybı gibi sorunlara yol açabilir.


Cinsel terapi

Terapi bilhassa ilaç tedavileri ile birlikte kullanıldı-ğında erkeğe boşalma refleksini kontrol edebilme şansı tanıyor. Davranışçı ev ödevleri ile hastalar boşalmayı kontrol eden kasları çalıştırmayı, boşalmayı kademeli olarak geciktirmeyi öğreniyor.

Diğer tedaviler: Prostat, idrar yolu enfeksiyonları gibi sorunlar erken boşalmaya neden olabilir. Bu durumda altta yatan problemin tedavi edilmesi boşalma süresinde de iyileşme sağlıyor.

Prezervatif: Prezervatif kullanımı erkeklerde penis hissiyatında hafif bir değişime yol açarak boşalma süresinde ufak bir artış yaratabiliyor. Ancak diğer medikal tedaviler kadar başarılı değil.

Bunları unutmayın!

* Erken boşalma ilk ilişkiden itibaren ortaya çıkabilir.
* Erken boşalma sonradan gelişti ise altta yatan organik bir rahatsızlık olabilir.
* Prostat enfeksiyonları-prostat büyümesi, tiroid sorunları, idrar yolu enfeksiyonları, şeker hastalığına bağlı nöropatiler boşalma süresini kısaltabilir.
* Sertleşme problemi erken boşalmaya yol açabilir.
* Erken boşalma kadınlarda uyarılma ve tatmini düşürür, orgazm problemine neden olabilir.
* Boşalma refleksini kazanmak güç ama mümkündür.
* Bu refleksi kontrol etmede ilaçlar ve terapi yöntemleri kullanılabilir.

Haberin Devamı