Gazete Vatan Logo

Erkekler genç görünmek için rahat giyiniyor

İtalyan markası Eleventy’un yaratıcısı Marco Baldassari erkeklerin moda anlayışının genç görünmek üzerine değiştiğini anlatıyor ve sonbahar kış erkek modası hakkında bilgiler veriyor.

Erkekler genç görünmek için rahat giyiniyor

On yıl önce tasarımcı Marco Baldassari tararfından kurulan Eleventy, İtalyan erkekleri başta olmak üzere dünya üzerinde her erkeğin günlük giyim ihtiyaçlarına yönelik kurulmuş bir İtalyan markası. Mark erkeklerde, rahatlık ve stili temel alıyor. Markanın yaratıcısı Marco Baldassari, Eleventy’nin hikayesini şöyle anlatıyor; “Üniversitede ekonomi okudum. Okulu bitirir bitirmez, tutkunu olduğum moda endüstrisine girdim. O zamanlar uyandığım her gün kafamda yeni fikirler canlanıyordu. Ailem tutkunu olduğum işin peşinden gitmem için beni cesaretlendirdi. O zamanlar gençtim, eğer başarısız olsaydım daha sonraları bankada bir iş bulabilirdim. Onların benim arkamda olduğunu bilmek bana güç verdi ve benim için Eleventy macerası başladı.” Tutkusunun bir İtalyan stili oluşturmak olduğunu anlatan Baldassari, “Her geçen yıl bir yaş daha yaşlanıyorum ama her yıl, bir öncekinden genç gözükmek istiyorum. Marka olarak temel aldığımız hedef bu yönde” diyor. Doğuş Perakende Grubu ile yollarının nasıl kesiştiğini de anlatan baş tasarımcı, “Doğuş Grubunda çalışan bir arkadaşım bir gün neden Doğuş Perakende Grubu ile görüşmediğimi sordu. Bunun üzerine marka ile bir toplantı ayarladık. Doğuş Grubu tasarımlarımızı ve arkasındaki hikayeyi duyunca birlikte çok keyifli geçeceğine inandığım bir yola çıktık” diyor.

Haberin Devamı

Rahat ama şık

Sonbahar-Kış erkek modasında nelerin olduğunu anlatan Marco Baldassari, kendi markasından da yola çıkarak şöyle diyor; “ Her geçen gün daha genç görünmek isteyen erkeklere hitap ediyoruz. Dünyada gelişen genel bir trend ‘smart casual’ akımı. İş adamlarını takım elbiseleri yerine artık blazer ceket ve pantolon takımları alıyor. Bu onları takım elbiseden daha genç gösteriyor. Bu sezon bu tarz ürünler ön planda olacak. Sizi genç gösterecek kargo pantolonun aslında salaş bir şey olmadığını onu fit bir blazer ceketle, içine de giydiğiniz kot gömlekle daha net görebilirsiniz. Moda bu tarz bir yere evriliyor. Rahat ama şık olabilirsiniz” diyor.