Gazete Vatan Logo

Erkek olduğu öldüğünde anlaşıldı

Kızı annesinin ölümünde hastaneyi sorumlu tutunca otopsi yapıldı. Yapılan otopside ölen kişinin kadın olmadığı ortaya çıktı, herkes şoke oldu.

Erkek olduğu öldüğünde anlaşıldı

8 Mart 2017 tarihinde Handan Kaya, nüfus cüzdanındaki adıyla Şükran Aktaş hayatını kaybetti. O ana kadar sadece yakın çevresinin tanıdığı Kaya’yı ölümünden sonra tüm Türkiye tanıdı. Çünkü yapılan otopside Handan Kaya’nın erkek olduğu anlaşıldı.

İstanbul Kumburgaz’da yaşayan 60 yaşındaki Handan Kaya (Şükran Aktaş), 8 Mart’ta evinde fenalaştı. Kalp rahatsızlığı geçiren kadın 22 yaşındaki kızı T.K. tarafından Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, burada yaşamını yitirdi. Kızı T.K., annesinin ölümünde doktorun ihmali olduğunu iddia edince, Kaya’nın cesedine otopsi yapıldı. Ve T.K., hayatının şokunu yaşadı. Annesi sandığı Handan Kaya annesi değildi ve aslında bir erkekti.

Film gibi bir hayat hikayesi de böyle ortaya çıktı. Handan Kaya adını kullanan Nail Ç., 13 yaşında Tekirdağ’daki evinden ayrılmış bir daha da ailesinin yanına dönmemişti. Şükran Aktaş isimli birinin kimliğini yolda bulan Nail Ç., yıllarca sahte kimlikle yaşadı ve İstanbul’un en büyük hastanelerinin birinde hemşirelik yaptı. / CNNTÜRK

Haberin Devamı