Gazete Vatan Logo

Erdoğan tekstilde KDV % 8 diyecek

Tekstilde KDV indirimini grup toplantısında Başbakan Erdoğan açıklayacak. Enerji maliyetlerini indirecek yeni bir çalışma başlatıldı. Yeni Çevre Kanunu'nda cezalar hafifletilecek

Sanayinin itici gücü niteliğindeki tekstil ve hazır giyimdeki olumsuz seyri frenlemek üzere alınacak önlemleri görüşen Hükümet, KDVrde yüzde 18'den yüzde 8'e inmeyi kararlaştırdı. Dün konu Bakanlar Kurulu'nda sonuca bağlandı. Açıklamayı bugün Başbakan Erdoğan grup toplantısında yapacak.

Hükümetin sanayiciye desteği sadece bununla da kalmayacak. Enerji maliyetlerinin indirilmesi amacıyla da alternatifli bir çalışma yapıldı. Dün gece Enerji, Çevre, Maliye ve Ulaştırma Bakanları bir araya gelerek Başbakan'a sunmak üzere bir çalışma gerçekleştirdi.

Çevre için söz
Çevre konusunda da sanayicilerin elini rahatlatacak bazı düzenlemelere gidiliyor. Sanayicilerin atik su ve yeni Çevre Kanunu ile ilgili çekincelerine de hükümet kanadı olumlu yanıt verecek. Yapılacak çalışmalar olumlu sonuç verirse, Çevre Kanunu ile getirilecek olan ve sanayiciyi zorlayan ağır cezalar hafifletilecek. Tüm bunların ardından sanayicilerin talepleri büyük ölçüde karşılanmış olacak.

Konukoğlu: TOBB bakkal dükkanı mı?
Tekstilcilerin günlerdir tartıştığı temsil konusuna son noktayı TOBB'un Tekstil Sektör Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu koydu. Başbakanca yapılan zirvenin birliklerin toplantısı olmadığını vurgulayan Konukoğlu, "Her toplantıya herkes gidecek diye bir kural yok'' dedi. Satıcı'nın sektörel örgütlere ilişkin sözlerini değerlendiren Konukoğlu, "TOBB bakkal dükkanı mı? Türkiye'de TOBB'dan daha büyük sivil toplum örgütü mü var? Herkes tabii ki konuşacak ama ne dediğine dikkat edecek" diye konuştu.

Satıcı: Sorunlarımız bizim örgütlerimizle görüşülmeli
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Başbakan ile yapılan tekstil zirvesinin ardından sektörde farklı sesler çıkmasının sorunlarının TOBB çatısı altında ele alınmasından kaynaklandığını söyledi. Satıcı, "İhracatçıyla ilgili konular sektörel örgütlenmeler üzerinden gitmeli. TOBB'un iyi niyetinden kuşku yok ama onun sektör kurulları öne çıkınca karışıldık yaşanıyor. Yapılan çalışmalardan da bir sonuç çıkmayınca herkesten farklı ses çıkıyor" dedi.

Sektördeki dağınık görüntüde üreticilerin sıkıntılarının da etkili olduğunu kaydeden Satıcı, "Önemli olan gündeme gerçek sorunları getirmek, bunların çözümü için gayret sarf etmek. Gerçek sıkıntılar yerine sadece KDV gibi spesifik konular ön plana çıkınca tepkilerin artması normal" diye konuştu.

Haberin Devamı