Gazete Vatan Logo

Erdoğan dün dünyaya ilan etti! Beş koldan harekât

PKK-PYD/YPG'li teröristlerin her adımını takip eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) binlerce teröriste ev sahipliği yapan Fırat'ın doğusuna operasyona başlaması an meselesi.

Erdoğan dün dünyaya ilan etti! Beş koldan harekât

Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında TSK ile beraber harekat eden Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) çatı örgütü Suriye Milli Ordusu'nda hazırlıklarını tamamlandı. TSK ilk olarak YPG'nin sınıra yakın bölgelerdeki hedeflerini vuracak. Savaş uçakları Suriye hava sahasına girmeden sınıra yakın terör hedeflerini vurabilecek. 30 kilometre derinliğine kadar olan bölgedeki hedeflerse karadan toplarla ve obüslerle imha edilecek. Ardından YPG'nin Fırat'ın doğusundaki bağlantı yolları kesilecek ve örgütün omurgasını kıracak operasyon yapılacak. Operasyon Tel Abyad'dan ya da, Tel Abyad, Ayn el Arab, Resulayn, Kamışlı ve Cerablus'dan eşzamanlı olarak başlatılacak.

ÖSO'ya bağlı Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir, "Fırat'ın doğusuna başlatılacak operasyon için TSK ile hazırlıklara başladık. Binlerce savaşçımız özel kuvvetler askerleri tarafından yaz boyunca eğitildi. Hazırlıklarımızı tamamladıkSon emri bekliyoruz" dedi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Araştırmacısı Murat Aslan operasyonu değerlendirdi: "Operasyon Türkiye'nin bölgedeki hedefleri karadan ve havadan vurarak yumuşatmasının ardından yerel birliklerle düzenleyeceği kara harekâtı ile başlayacak. Türkiye'nin bölgedeki terör tehdidini ortadan kaldırması bölgeden sürülen Türk, Kürt ve Arap yüzbinlerce insanın evine dönmesini sağlayacak. Suriye Anayasa Komitesi'nin kurulmasını kolaylaştıracak. ABD, belki ilk başta Deyz ez Zor'da DEAŞ'la mücadele ettiğini iddia ettiği PYD/PKK'ya yapılacak müdahaleye direnecektir ama güçlü ve kararlı Türkiye'nin yanında yer alacaktır."

Haberin Devamı

'TERÖRİSTLERİN EĞİTİLİP DONATILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin YPG/PKK'lı teröristlere verdiği desteğe dair, "Teröristlerin eğitilmesi ve donatılması kabul edilemez" dedi. Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonunda konuşan Bakan Akar, "Fırat'ın doğusu dahil, Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde herhangi bir şekilde bir terör koridoru olmasına izin vermemiz, göz yummamız asla söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YPG PANİKLEDİ

Başkan Erdoğan'ın operasyon açıklaması bölgedeki YPG'li teröristler arasında paniğe neden oldu. Özellikle Şanlıurfa'nın karşısında yer alan Kobani, Resulayn, Tel Abyad ile Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında bulunan bölgedeki teröristler paniğe kapıldı. Söz konusu bölgelerde yoğun hareketlilik yaşandı. ABD'nin verdiği ağır otomatik silahlar ve zırhlı araçlarla sınırda dolaşan PKK/YPG'li teröristlersınıra yakın yerde bulunan bazı teröristlerin iç kesimlere doğru kaçmaya başladıkları belirtildi. Panik ve korkunun bölgedeki teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz görüşmelerine de yansıdığı belirtildi.

Kaynak: Sabah