Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan Kazakistan'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam işbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. Myanmar'a da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Myanmar'da Müslüman kardeşlerimizin çektiği zulümlerin son bulması için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

Erdoğan'dan Kazakistan'da önemli açıklamalar

İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Özgürlük asla sorumsuzluk veya huzursuzluk demek değildir." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başlar:

Barış ve istikrar olmadan kalkınma olmaz. İslam ülkelerinin şu günde ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Körfez bölgesinde yaşanan kriz hepimizi derinden üzdü. Bu krizin bir an önce çözüme ulaşmasını diliyoruz, ara bulucu olmayı sürdüreceğiz.

KÖRFEZDEKİ KRİZ

Körfezde yaşanan krize ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, "Barış ve istikrar olmadan kalkınma olmaz. İslam ülkelerinin şu günde ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Körfez bölgesinde yaşanan kriz hepimizi derinden üzdü. Bu krizin bir an önce çözüme ulaşmasını diliyoruz, ara bulucu olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

ARAKAN'DAKİ KATLİAM

Konuşmasında Myanmar'a da değinen Cumhurbaşkanı, "Myanmar'da Müslüman kardeşlerimizin çektiği zulümlerin son bulması için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.