Kart yok, para yok telefonda Hopi var

Bir yılda 3.5 milyon üyeye ulaşan Hopi, sadece telefonu göstererek alışveriş dönemini başlatıyor. Görüntü tanıma da İTÜ’lü gençlerin teknolojisi ile Hopi’ye entegre ediliyor.

Big datayı mobil teknolojiyle birleştirerek Hopi’yi icat eden Boyner Grup, uygulamaya mobil ödeme ve görüntü tanıma özelliklerini eklemeye hazırlanıyor. Bu yıl bitmeden cüzdandan kredi kartı ya da nakit para çıkarmadan sadece telefondaki Hopi uygulamasını göstererek alışveriş yapmak mümkün olacak. Sistem Hopi ile anlaşan tüm markalarda geçerli olacak. Uygulama ile kasada en az yüzde 25 zaman tasarrufu sağlanmış olacak. Hopi’nin yakın zamanda hayata geçireceği bir diğer uygulama ise görüntü tanıma teknolojisi olacak. Diyelim ki yan masadaki kişinin elinde bir çanta gördünüz ve beğendiniz. Nereden aldığını da soramıyorsunuz. Resmini çektiğiniz takdirde Hopi bu çantanın hangi markaya ait olduğunu nerede kaça satıldığını size gösterecek.

Silikon Vadisi’nde ararken

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner ile Hopi Genel Müdürü Onur Erbay önceki gün bir grup gazeteci ile bir araya gelerek birinci yılını deviren Hopi’yi masaya yatırdı.

En iyi “görüntü tanıma” teknolojisini Silikon Vadisi’nde aradıklarını ancak Maslak İTÜ Teknokenti’nde bulduklarını söyleyen Cem Boyner, “Önce dünyanın en büyük şirketleri ile görüştük. Sonra Maslak’ta İTÜ’de pırıl pırıl 3 genç bulduk. Onlarda her şey var. Daha ucuz diye almadık, daha iyi diye aldık. Dünya için sorun, sürdürülebilir büyüme. Türkiye için sorun, sıçrayarak farkı kapatmak. Tüm şirketlerin de başarılı olmak için sırtını bilgi ekonomisine ve inovasyona yaslaması gerekiyor. Biz de Hopi ile Türkiye’nin bu alanda fark yaratmasını sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yurtdışına açacağız

Hopi’yi yurt dışına açmanın da planları arasında yer aldığını kaydeden Cem Boyner, “Yurt dışında Hopi’yle ilgilenenler dünyanın 1,5 2 yıl önünde gittiğimizi söylüyorlar. Elimizdeki bu değeri, Türkiye’nin mobil icadı olarak yurt dışına açmayı düşünüyoruz” diye ekledi.

Hopi Genel Müdürü Onur Erbay da “Vizyonumuz, Hopi’yi sesle komut alan bir yaşam asistanına dönüştürmek” dedi.

280 bin bakıyor 50 bini harcıyor

Telefonuna Hopi uygulamasını indiren şu an 3.5 milyon kişi var. Üye sayısının yılsonuna kadar 5 milyona, 60 olan üye marka sayısının da 100’e çıkması planlanıyor. Her gün yaklaşık 280 bin kişi Hopi’sine bakıp kampanyaları fırsatları takip ediyor. Her gün ortalama 50 bin kişi de Hopi’yi kullanarak alışveriş yapıyor. Yapılan alışverişlerin yüzde 34’ünün kişisel olarak sağlanan ilişki sonrası gerçekleşmesi Boyner Grubu’nun ‘Big data’daki üstünlüğünü ortaya koyuyor. BP ile birlikte akaryakıt sektörüne giren Hopi, TAB Gıda ile yeme içme sektöründeki varlığını güçlendirecek. TAB Gıda işbirliği sayesinde Hopi’liler Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro, Usta Dönerci’de Paracık kazanıp katlayabilecekler. Ev geliştirme perakendeciliğinde ise Koçtaş Hopi’nin üye markaları arasına katılacak.

Haberin Devamı

170 milyon paracıkla 2 milyarlık alışveriş

“Yaklaşık 40 yıldır müşteri ilişkisi biriktiriyoruz. Şu anda bire bir tanıdığımız 16 milyon müşterimiz var. Kimisi 20-25 senelik hikayeye sahip. Bizim için en önemli varlık onlarla olan ilişkimiz. Müşterilerimizle olan bağımızı ilmek ilmek işliyoruz. Hopi’yi ‘Müşteri ne ister, elimizdekiyle daha fazla ne verebiliriz’ diyerek bulduk. Hopi’nin bundan sonra gideceği nokta da hayallerinizle, hayallerimizle sınırlı” diyen Cem Boyner Hopi’nin çarpan etkisiyle perakende sektörünün canlılığına büyük katkı sağladığını da söyledi. Boyner şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Siz bir markada yüzde 40 indirim yaptım diyebilirsiniz. Ancak bu derin bir ilişki yaratmaz, tek seferlik bir ilişki yaratır. Biz paracıklarla oradan kazandığı 40 lirayı 100 lira 150 lira olarak yeniden kullanmasını sağlıyoruz, ek satış imkanı yaratıyoruz. Hem perakendeci hem tüketici kazanıyor. 170 milyon paracıkla 2 milyar liralık ilave satış yaratmışız. Şimdi hedefimiz 1 milyar paracık. Çarpan etkisi ile bunun toplam alışverişe katkısı 10 milyar lirayı geçecek.

Kart yok, para yok telefonda Hopi var

Boyner Holding CEO’su Cem Boyner, Hopi’yi Türkiye’nin mobil icadı olarak yurt dışına açmayı düşündüklerini söyledi.

DİĞER YENİ YAZILAR