Bayram...

“Tanrım, bize değiştirilemeyecek şeyleri sükunet içinde kabul etmemiz inayetini bağışla, değiştirilebilir şeyleri değiştirmek için cesaret ve birini diğerinden ayırt edebilmek için de bilgelik ver...”

Reinhold Niebuhr

Dini bayramlar; ruhların yıkanarak hatalardan arınıp iyiye, güzele, paylaşmaya ve bağışlayıcılığa ulaşmanın hiç tükenmeyen saf ve temiz bir pınarı gibidir.

Vatan okurları ve tüm milletimizin Kurban Bayramlarını bu duygularla kutluyor, Edgar Guest’in bize Tanrı’nın armağanları ile insan ve başarılı olmanın özelliklerini anımsatan öğütlerini paylaşmak istiyorum.

“...En büyük insanların sahip olduğu nimetlere; iki kola, iki ele, iki göze ve bilge olmana yardım edecek bir beyne sahip olduğunun farkına var, oğlum.

İnsanlar bu donanımla başladılar ve yapabilirim dediler. Onları incele; bilge ve yüce olanlar, senin kullandığın kaplardan yemek yer, benzer çatal ve bıçakları kullanır, ayakkabılarını benzer bağcıklarla bağlar, dünya onları yürekli ve akıllı görür.

Yola koyulduklarında sahip oldukları her şeye sen de sahipsin. İstersen sen de başarabilir, galip gelebilirsin. Seçeceğin savaş için yeterli donanımın, kullanacak kolların, ellerin ve beynin var. Büyük işler başarmış kişiler de yaşamlarına senden daha ileride başlamadılar. Yüzleşmen gereken engel kendinsin, yerini seçmesi gereken sensin; nereye gitmek istediğini, ne kadar öğrenim göreceğini ve hangi gerçeği bulmak istediğini kendin seçmelisin.

Haberin Devamı

Tanrı seni yaşam için donattı ve sana ne olmak istediğine karar verme imkanı tanıyor. Yüreklilik insanın ruhundan gelmeli, insan kazanma arzusunu yüreklilikle bezemeli.

Öyleyse oğlum, büyük insanların başlangıçtaki durumlarından bir farkın olmadığını anla; onlar da senin sahip olduğun donanımla yola çıkmışlardı.

Gücünü topla ve “yapabilirim” de...”

28 Ağustosta buluşmak üzere izninizle…

DİĞER YENİ YAZILAR