Gazete Vatan Logo

Epique Island'da metrekare 8000 Euro

Aksoy Holding, Bodrum'a 200 milyon dolarlık A+ proje yapacak.

21 Mart 2016, Pazartesi günü Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy, Yönetim Kurulu üyesi Banu Aksoy ve Gayrimenkul Direktörü Aslı Yılmaz’ın katılımı ile Aksoy Holding’in ilk konut projesi Epique Island’ın proje detaylarının paylaşıldığı bir basın daveti düzenlendi.

200-250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Epique Island projesinde metrekare fiyatları 8000 eurodan başlayacak. Aksoy Holding, projeden 350 milyon dolar ciro hedefliyor.

Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy “Aksoy Holding ailesi olarak Türkiye’de meydana gelen olaylardan ötürü derin üzüntü yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sabır, hastanedeki vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” diyerek söze başladı.

Aksoy, “Bugüne kadar yaklaşık 70 Milyon Dolar harcadığımız projenin toplam yatırım maaliyeti 200-250 Milyon Dolar civarındadır. Bu maaliyete inşaat, projelendirme, pazarlama, kdv ve finansman giderleri dahildir. Kaba inşaatın yaklaşık 3’de 1’ini tamamladığımız projede villaların ortalama satış fiyatları m2 başına 8.000 Eurodur. Mart ayı itibari ile satışlara başladık” şeklinde proje ile ilgili bilgiler paylaştı.

Haberin Devamı

‘Yalınayak lüks’ konseptini Bodrum Tilkicik’e getiren proje

Conrad Istanbul Bosphorus’un sahibi olan Aksoy Holding, hayata geçirmekte olduğu villa, marina ve otel projesi Epique Island ile Bodrum’un yeni gözdesi Tilkicik Koyu’nda doğayla iç içe özel bir yaşam alanı sunuyor.

Çağdaş yatay tasarımı ile ayrışan Epique Island, Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda benzersiz bir yarımada üzerinde konuşlanıyor. 126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer alan projede; 3 farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, 50 suitten oluşan butik otel, plajlar, açık havuz ve deniz havuzu, heliport, çocuk kulübü, masaj odaları, restoran, kafe ve barlar yer alırken; ada sahiplerinin açık havada faydalanabilecekleri yoga ve fitness alanı ile güneşlenme terasları bulunuyor.

Villalar, araç yollarındaki konumlanmalarına göre arkadan veya önden girişli, arazideki konumlanmalarına göre de iki veya üç katlı olarak inşaa edilirken; Açık Teras, Avlu ve Lineer Villa olmak üzere üç farklı tipe ayrılıyor.

Haberin Devamı

Adanın doğal dokusunun verdiği hissi korumanın ön planda tutulduğu proje, mimari yaklaşım olarak modern özellikleri ile de dikkat çekiyor. Adaya ait doğal taşlar mimaride yeniden hayat bulurken, proje süresince korunmaya alınan ağaçlar, proje sonunda yeniden ev, bahçe ve ortak alanlara yerleştiriliyor.

Projenin mimari tasarımında, birincil hedef olan rahatlığın yanı sıra sürdürülebilirliğe de aynı ölçüde önem veriliyor. Villalar, mekanik sistemlere bağımlılığı azaltacak şekilde doğal yaşam konseptine dayandırılarak iç yaşam alanları, dış mekanlar ile bütünleştiriliyor. Villalarda yaşam stilini tamamlayan son teknoloji kontrol sistemleri sayesinde, enerjinin optimum düzeyde kullanılması amaçlanıyor. Villalardan bağımsız olarak oluşturulan avlu ve teras alanları ile Bodrum’un eşsiz güzelliklerini dört mevsim yaşama imkanı yaratılıyor.

Zamanın ötesinde sonsuz bir keyif sunan Epique Island’ın mimarisini, dünyaca ünlü Güney Afrikalı SAOTA üstlenirken, iç mimarisini ise yine Güney Afrikalı ARRCC tasarladı. Konfordan ödün vermeksizin her ayrıntının düşünüldüğü Epique Island, SAOTA ortaklarından Philip Olmesdahl’ın da belirttiği gibi; ada sakinlerinin kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri kadar lüks, çıplak ayakla dolaşabilecekleri kadar doğal bir tasarımla kurgulanıyor..

Haberin Devamı