Gazete Vatan Logo

Enfes sofralar için 8 pratik bilgi

Yemek.com, az vakitte harikalar yaratmak isteyen amatör şeflerin işlerini kolaylaştıracak pratik bilgileri bir araya getirdi.

Enfes sofralar için 8 pratik bilgi

Bembeyaz leziz pilavlar yapmaktan tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmaya, yumurtayı en hızlı şekilde haşlamaktan nar gibi kızarmış tavuk hazırlamaya, amatör şeflerin çok işine yarayacak mutfak sırları bu derlemede. Evde yemek yapmak çok keyifli olsa da, bazen buna ayıracak vakit bulmak zor oluyor. Hele ki misafir geleceği zaman işler iyice çığırından çıkabiliyor. Yemek.com, az vakitte harikalar yaratmak isteyen amatör şeflerin işlerini kolaylaştıracak pratik bilgileri bir araya getirdi. İşte o ipuçları:

Patates kızartırken zaman kazanın

Patatesleri daha kısa sürede kızartmak için, tavaya almadan önce mikrodalgada 3-4 dakika beklettin. Böylece daha kısa sürede kızardıklarını göreceksiniz.

Yeşilliklere tazelik aşısı

Taze görünümünü kaybeden sebzeleri yeniden eski haline getirmek için sebzelerin uç kısımlarını keserek soğuk su dolu bir kavanozda bekletmek yeterli.

Sarımsakları soymaya dakikalar harcamayın

Sarımsakları 10 saniyede soymak için tek yapmanız gereken dişlerine ayırdığınız sarımsakları bir kaba koyduktan sonra üstünü başka bir kap ile kapatmak ve hızlıca çalkalamak.

Haberin Devamı

Kurumuş ekmekleri kazanın

Kuruyup bayatlamış ekmekleri ve pideleri yeniden yumuşacık hale getirmek için, onları nemli bir mutfak havlusuna sarın ve mikrodalga fırında 10 dakika kadar bekletin.

Yemek fazla tuzluysa

Eğer yaptığınız yemeğe yanlışlıkla fazla tuz koyduysanız, içine soyulmuş bir iki dilim patates atın ve biraz bekleyin. Tuzu emen patatesleri yemeği servis etmeden önce çıkarın.

Leziz pilavın sırrı limon suyunda

Kaynar suyu pirinçlere ekledikten sonra birkaç damla limon suyu sıkarsınız pilavınız bembeyaz olacak, bir çay kaşığı şeker ise onu sandığınızdan çok daha lezzetli yapacaktır.

Tavuk nasıl nar gibi kızarır?

Fırında bütün tavuk yapacağınız zaman üzerine şeker serpin. Tavuğun üzeri fırında nar gibi kızaracaktır.

Yağın ayarı kaçtıysa çözüm marulda

Çorba yağlı oldu diye onu çöpe döküp yenisini yapacak haliniz yok. Çorba sıcakken içine iri bir marul yaprağı atıp yağı çekmesine izin verin. Yağı emdiğinde tencereden çıkarın.

Haberin Devamı