Gazete Vatan Logo

En pahalı 'sahibinden'!

Ünlü işadamı Mansimov’un kardeşi Bugatti’sini internet sitesi sahibinden.com’da satıyor

PALMALI Şirketler Grubu’nun patronu, Azeri işadamı Mübariz Mansimov’un kardeşi Marif Mansimov, dünyanın en pahalı otomobili olan Bugatti Veyron 16.4’ünü sahibinden.com sitesi üzerinden satışa çıkardı. Türkiye’de tek olan aracın satış fiyatı ise 3 milyon 180 bin dolar.

BU yıl 10. yılını kutlayan sahibinden.com online alışveriş sitesinde birbirinden ilginç ürünler yeni sahibini arıyor. Bu ürünler arasında sırtında kalp deseni olan inekten papağana, yalıdan bilgisayara binlerce ürün var. Şu anda 1.6 milyon ilanın olduğu sitede yeni sahibini bekleyen en pahalı ürün ise Türkiye’de sadece 1 tane olan Bugatti Veyron 16.4 marka lüks otomobil. Otomobilin sahibi ise Palmali Şirketler Grubu’nun patronu Azeri işadamı Mübariz Mansimov’un kardeşi ve grubun Genel Müdürü Marif Mansimov. İnternet üzerinden satışa sunulan 2010 model otomobilin fiyatı ise 3 milyon 180 bin dolar olarak belirlendi.

Mayıs’ta 15 Porsche

sahibinden.com’un CEO’su Burak Ertaş, sitede 1.500 liraya 30 yıllık Renault’nun da 3 milyon 180 bin dolara 2010 model Bugatti’nin de satıldığını belirterek, “Sitemizde 100’ün üzerinde kategori var. 1.6 milyon ilanın 550 bini araç ilanı. Şu anda Bugatti Veyron 16.4’ün yanı sıra bir Rolls Royce da yeni sahibini bizim sitemiz üzerinden arıyor. Mayıs ayında 15 tane Porsche yine sahibinden.com’da satıldı. Çünkü biz müşterilerimize güvenli ödeme ortamı yaratıyoruz. Satıcı malı gönderip alıcıdan onay gelmediği sürece satıcıya ödeme yapmıyoruz. Yani alıcıyı koruyoruz” dedi.

Ortaklık teklifi çok

sahibinden.com’u ayda 14.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Ertaş, önümüzdeki dönemde yurtdışına açılmayı hedeflediklerini anlattı. Ertaş, “Türkiye dışından sitemize en fazla Almanya ve Kazakistan’dan giriş oluyor. Bu ülkelerden ilan da veriliyor. Bu çerçevede yurtdışında da büyüme planları yapıyoruz. Avrupa’da ve Türki Cumhuriyetlerde doğrudan ilan alıp hizmet vereceğimiz bir yapı oluşturacağız” diye konuştu.

Aksoy Group bünyesindeki şirketlerden biri olan sahibinden.com’un birçok ortaklık teklifi aldığına da değinen Ertaş, şöyle devam etti: “Ortaklık teklifleri ile çok sık karşılaşıyoruz. Çünkü şirketimiz çok sağlıklı ve çok hızlı bir şekilde büyüyor. Kendi kendini finanse ediyor. Arkasında Aksoy Group var. Grubun patronu Tamer Aksoy, ’Bizim kafamızdaki değeri aşan bir teklif gelirse düşünürüz’ diyor. Şu anda da ortaklıkla ilgili bir düşüncemiz yok.”

Dünyanın en pahalı otomobili

Bugatti Veyron 16.4, 2.5 saniyede 100 km hıza çıkabiliyor. Dünyanın en pahalı Bugatti’den bugüne kadar 250 adet sipariş edildi. 1001 beygir gücündeki aracın, maksimum hızı saatte 407 km. Bugatti’nin Türkiye distribütörlüğünü Doğuş Otomotiv yapıyor. Bugatti’nin Avrupa’daki satış fiyatı 1.2 milyon euro, Türkiye’de ise yüksek vergiler nedeniyle bu rakam 2.5 milyon euroya çıkıyor.

DÜNYA KUPASI’NIN ÇALGISI VUVUZELA DA SATILIYOR, PAPAĞAN DA...

- sahibinden.com, 2000 yılında kuruldu. 2 bin 700 ilanla yola çıkan sitede 2009 sonunda ilan sayısı 1.3 milyona çıktı. Şu anda ise 1.6 milyon ilan var.

- Sitedeki ilanların 500 bini emlak, 550 bini otomotivle ilgili.

- Sitede Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nın tezahürat çalgısı olarak gündeme gelen Vuvuzela’dan papağana, pırlanta yüzükten bilgisayara binlerce ürün satışa sunuluyor.

- Siteyi aylık 14.5 milyon kişi ziyaret ediyor. Her ziyaretçi sitede ortalama 12 dakika vakit geçiriyor.

- Son dönemde sitenin platformunda sanal mağaza açan KOBİ’lerin sayısı geçen yıla göre iki katına çıktı. Elektrikçi de emlakçı da mağaza açabiliyor.

Haberin Devamı