Gazete Vatan Logo

En leziz Banvit

Başından sonuna kadar çekişmeye sahne olan maçta F.Bahçe’yi uzatmada deviren Bandırma Banvit kupa finalisti oldu.

Solomon 21 sayı üretmesine rağmen sadece 2 asist yaptı, 5 top kaybetti. Banvit’te ise Bekir ve Caner toplam 34 sayıyla sahanın yıldızları oldu

İKİ takım arasında gidip gidip gelen, sonuçta normal süre sonunda F.Bahçe Ülker’in Mirsad’la iki serbest atışı da kaçırıp, Banvit’in de son hücumda Perry ile yararlanamayınca uzatmaya giden bir maç izledik. Uzatma da farklı değildi. Son topa sarı-lacivertliler 1 sayı üstün girdikten sonra Banvit sahadan 1 sayıyla galip ayrıldı... Çok küçük farklar ve çok basit değişkenlerin belirlediği, iki takımın da kazanabileceği bir maçtı. Galip ayrılan o çok küçük ayrıntılarda biraz daha başarılı, biraz daha şanslı olan Bandırma idi.

SOLOMON KAFA ATTI

ANCAK bu kadar küçük farkların rol oynadığı bir maçın belirleyici faktörü ilk dakikada ortaya çıktı. Daha ilk dakikada Solomon kendisini iyi savunan Bekir Yarangüme’ye pota altında kafa atıp sportmenlik dışı faul aldı. Solomon’un kafasını oyundan uzaklaştırdığı zaman etkinliğinin ne kadar düştüğünü sezon içinde defalarca gördük. Bekir’in daha ilk dakikadan Solomon’u zihinsel olarak takım yapısı dışına çıkartması, son 15 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen, şu anda ligin en iyi takımı görüntüsündeki F.Bahçe Ülker’in Türkiye Kupası’na yarı finalde veda etmesinin asıl nedeniydi.

İlahi adalet belki. Maçın son pozisyonunda Bekir çok akıllıca bir ikili oyunla takımını öne geçiren basketi atması. Son hücumda Solomon felaket bir tercih kullanıp takımının son şansını çöpe attı. Solomon 21 sayı atmış olabilir ama maçın kaderini belirlemiş olmak üzere 19 atışta sadece 8 isabet bulabildi. Oyun kurucu olarak 45 dakikada 2 asist ve 5 top kaybıyla oynaması kabul edilebilir bir durum değil.

CEZANIN ETKİSİ

ÖTE yandan bilgi ve etkisini hissettirmeye başlayan Selçuk Ernak’ın etkisi en fazla Bekir ve Caner‘de görünüyor. Bu ikili Solomon’u yavaşlattı, savunmada neredeyse kusursuzdu. Hücumda ise % 70 isabetle 34 sayı üretti bu ikili. Bekir ayrıca 4 ribaund ve 5 asistle yıldızlaştı. Yazık... Aydın Örs cezalı olmasaydı 45 dakikada belki 30 kere el değiştiren galibiyetin 1. dakikada oluşan asıl belirleyici nedenine daha kesin müdahele edebilirdi.

Haberin Devamı