Gazete Vatan Logo

En çok Arnavutköy değerlendi

Kanal İstanbul, açıklandığı günden bu yana 4 ilçede arsa ve konut fiyatlarını katladı. Son 4 yılda bu ilçelerdeki fiyatlar yüzde 40 ile 127 arasında değer kazandı.

En çok Arnavutköy değerlendi

Bölgedeki değer artışlarını gayrimenkul değerleme şirketlerine sorduk. Endeksa.com verilerine göre, Küçükçekmece’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 60 artış gösterdi. Küçükçekmece’de ortalama konut metrekare fiyatı 2 bin 950 TL’ye ulaşırken, ortalama konut fiyatı da 315 bin lira oldu. Mega projelerin kesişim noktası Başakşehir, Kanal İstanbul’un net güzergahında daha da ön plana çıkacak.

Endeksa.com verilerine göre, Başakşehir’de 4 yıllık konut değer artışı yüzde 44’ü buldu. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 175 TL, ortalama konut fiyatı da 422 bin liraya çıktı.

Potansiyeli en yüksek ilçeArnavutköy, arsa metrekare fiyatlarının diğer bölgelere göre henüz daha düşük seviyelerde olması ve arsa arzının yüksek olması nedeniyle fiyatların en fazla artış gösterdiği ve gelişim potansiyeli en yüksek bölge olarak öne çıkıyor. Endeksa verilerine göre, Arnavutköy’de son 4 yıllık konut fiyatı artışı yüzde 127 seviyesinde. İlçede ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 200 TL’ye, ortalama konut fiyatı 249 bin liraya çıktı. Esenyurt’ta da 4 yılda konut fiyatları yüzde 83 yükseldi. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 25 TL’yi, ortalama konut fiyatı 216 bin lirayı gördü. Endeksa CEO’su Görkem Öğüt, “Projenin güzergahındaki bölgelerde konut fiyat artışının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyoruz. Arnavutköy’ün önümüzdeki dönemde de en fazla gelişim ve fiyat artışı potansiyeli barındırdığını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Kalite ve İş Geliştirme Yönetici Yardımcısı Gamze Ertaş Karcıoğlu da “Güzergah üzerindeki arazilerin yanında proje güzergahı üzerindeki konutlara olan talep de dikkat çekici hale geldi. Tahmini proje hattı üzerindeki Arnavutköy, Küçükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerindeki değerler etkilendi” diye konuştu.