Gazete Vatan Logo

Emoji ceketiyle güvenlik sağladı

Ford, bisikletlilerin trafikte diğer sürücülerle daha güvenli bir şekilde iletişim kurabilmesi için dünyanın bisikletlilere özel ilk ‘emoji ceket’ini tasarladı.

Emoji ceketiyle güvenlik sağladı

Emoji ceketiyle güvenlik sağladı.Ford’un ‘Yolu paylaş’ yaklaşımı doğrultusunda geliştirilen ceket, bisikletlilerin ellerini gidondan kaldırmadan hareketlerini, gidecekleri yönü ve tehlikeli durumları bildirmesini sağlıyor. AB Komisyonu'nun Trafik Güvenliği raporuna göre ise Avrupa yollarında her yıl yaklaşık 2 bin bisikletli trafikte çeşitli sebeplerden dolayı hayatını kaybediyor. Ford, tüm bu tehlikelerin önüne geçmek ve bisikletlilerin trafikte kendilerini daha rahat ifade etmeleri için ‘Yolu paylaş’ yaklaşımı kapsamında dünyanın ilk ‘emoji ceket’ini tasarladı.

Led ekranı var

Henüz satışa sunulmayan ve bisikletliler için tasarlanan bu özel ceket, bisikletlilerin trafikteki hareketlerini, gidecekleri yönü, tehlikeli durumları diğer sürücülere kolayca bildirmelerini sağlıyor. Kablosuz kumanda paneli ile elleri gidondan kaldırmaya gerek kalmıyor Emoji ceketin arka kısmında sürücüler tarafından çok rahat bir şekilde görülebilen LED ekran paneli yer alıyor. Bu ekran, bisikletlilerin sağa veya sola gideceği yönü sinyal şeklinde haber vermesini sağlıyor.

Haberin Devamı