Gazete Vatan Logo

Eminönü’nden dünyaya 1 milyon parça eşarp

Eminönü, tüm dünyada en önemli aksesuarlardan biri haline gelen eşarbın merkezi oldu. Silk Home markası ile dünyaya eşarp ihraç eden Altın Eşarp’ın yöneticisi Erkan Yazıcı “Dünyanın her noktasına eşarp gönderiyoruz” dedi

Eminönü’nden dünyaya 1 milyon parça eşarp

Yüzyıllardır ticaretin kalbi olan Eminönü son dönemde eşarp ticareti ile öne çıkıyor. Eşarbın bütün dünyada son yılların en gözde aksesuarı haline gelmesinin ardından Eminönü’ndeki eşarp üreticisi firmalar da adeta ikinci baharını yaşıyor.

Altın Eşarp firmasının markası Silk Home, bu alanda Eminönü’nde öne çıktı ve pek çok kişiye de iş kapısı oldu. Avrupa ve Ortadoğu’dan gelen talebe yetişmekte zorlandıklarını kaydeden Altın Eşarp’ın ikinci jenerasyon yöneticisi Erkan Yazıcı “Bugünleri biz de hayal edemezdik” diye konuştu.

1982 yılında babası Tahsin Yazıcı’nın kurduğu Altın Eşarp markası ile üretim yaptıklarını kaydeden Erkan Yazıcı ihracat için de Silk Home markasını kullandıklarını kaydetti. Yazıcı “Şu anda Türkiye’nin her noktasına ve dünyadaki birçok ülkeye özellikle Avrupa ülkelerine yoğun bir şekilde eşarp ihracatı yapıyoruz. İngiltere başta olmak üzere Fransa, Almanya, Hollanda, İran, Fas, İsrail, Endonezya, Lübnan ve daha pek çok ülkeye ihracat yapar hale geldik” dedi. Yıllık 1 milyon parça eşarp üretir ve satar hale geldiklerini kaydeden Yazıcı, bu rakamın eşarp için çok ciddi bir rakam olduğunu ifade etti ve “Bence bizi farklı kılan tasarımlarımızı sürekli yeniliyor olmamız” dedi.

Haberin Devamı

Çok yakında Hollanda’da kendi markaları ile mağaza açacaklarını söyleyen Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

Hollanda’ya mağaza

“Toptan ve perakende 7 mağazamız var. Hollanda ile Avrupa’ya da giriyoruz. Amacımız bütün Avrupa ülkelerinde markalaşmak. Eşarp artık kadınların vazgeçilmez bir aksesuarı. Bu alanda dünyanın en büyük markası olma hayalimiz var. Bunun için Bursa’da 15 milyon dolara bir fabrika kurma planımız var. Önümüzdeki yıl inşaata başlayacağız. Hem istihdam yaratacağız hem de ihracata büyük katkı sağlayacağız”