Gazete Vatan Logo

Emekliye intibak 2020 | Emekliye intibak zammı olacak mı? İntibak Yasası ne zaman çıkacak?

Emekliye intibak zammı ile ilgili haberleri yoğun bir şekilde araştırılıyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, ''İntibak talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdik" açıklamasında bulundu. Peki, emekliye intibak zammı olacak mı? Emekliye intibak zammı ne zaman verilecek? İşte detaylar…

Emekliye intibak 2020 | Emekliye intibak zammı olacak mı? İntibak Yasası ne zaman çıkacak?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 2000 yılında önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin 2000 yılından sonra emekli olanlara da uygulanmasını talep etti. 2000 yılından sonra emekli olanlar için intibak uzun süredir ülke gündeminde. Peki, emekliye intibak zammı olacak mı? Emekliye intibak zammı ne zaman verilecek?

İNTİBAK ZAMMI NE KADAR OLACAK?

İntibak zammı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da zam konusuyla ilgili çeşitli iddialar gündeme getirildi.

2000 öncesi emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lının maaşları yeniden hesaplanacak ve 50 ile 355 lira arasında bir zam alacak. Zamlar, prim ödemeleri ve hizmet sürelerine göre değişiklik gösterecek. Düzenleme yapılırsa, yaklaşık 5 milyon emekliyi kapsayacak.

İNTİBAK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK, GÖZLER MECLİS’TE!

İntibak yasasının ne zaman çıkacağı henüz net değil. Yasanın çıkması durumunda 2000 yılından sonra emekli olanların faydalanacak.

Memur emeklilerinin intibak talebi, Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. İntibak konusu toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanamamış ve emekli memurlar Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısını beklemeye başlamıştı.

Haberin Devamı

Eğer aradaki fark kapanırsa kamudan aynı unvanlı kadro veya görevden emekli olan kişiler arasında maaş farkı kapanmış olacak. Maaşı düşük olanlar için ise her ay ek ödeme yapılacak.

EMEKLİLER 2020 YILINDA İNTİBAK ZAMMI İSTİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 2000 yılında önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin 2000 yılından sonra emekli olanlara da uygulanmasını talep etti.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün emeklilerin bayram ikramiyesi, 2000 öncesi SSK emeklilerinin intibakı, konut edindirme yardımı (KEY) ödemeleri, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz ve indirimli seyahat, evi olmayan emeklilere konut imkanı gibi uygulamalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Çalışılan dönemlerdeki sigorta mevzuat hükümleri esas alınarak, karma sisteme göre hesaplanan emekli aylıkları arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır. Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalıdır. Bu şekilde, gelecekte emekli olacakların hakları da korunmuş olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vereceğine canı gönülden inanıyoruz."

Haberin Devamı