Gazete Vatan Logo

Emekliye en az yüzde 6.7 zam!

Temmuz'da; SSK ve Bağ- Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. 15.5 milyon memur ve emeklinin temmuz zammı yaklaşırken, beklenti anketindeki enflasyon tahmini ipuçlarını verdi.

Emekliye en az yüzde 6.7 zam!

Emeklilerin ve memurların Temmuz zammı için geri sayım başladı. Temmuz'da; SSK ve Bağ- Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak.

İlk 4 aylık enflasyon yüzde 4 olarak gerçekleşirken, Merkez Bankası'nın yaptığı Mayıs ayı beklenti anketi 6 aylık enflasyona yani emeklilerin zam oranına ilişkin ipuçlarını verdi.

Ekonomistlerle yapılan son beklenti anketinde, mayıs ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 1.48, haziran ayı TÜFE beklentisi yüzde 1.10 olarak gerçekleşti.

Buna göre, ilk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 6.7 oldu.

2 VERİ KALDI

Bu tahmin gerçekleşirse, Ocak'ta maaşları yüzde 10.19 artırılan SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında yüzde 6.7 oranında zam alabilecek.

Ocak zamları yüzde 10.73 olan memurlar ve memur emeklilerine ise bu tahmine göre yüzde 5'lik toplu sözleşme artışına ilaveten yüzde 2.7 enflasyon farkı oluşacak.

Böylece memurların ve memur emeklilerinin temmuz zammı yüzde 7.7'ye ulaşacak.

Haberin Devamı

Emeklilerin ve memurların kesin zam oranlarının ortaya çıkması için mayıs ve haziran enflasyonlarının belli olması gerekiyor.

Bu verilerin tamamı 3 Temmuz'da belli olacak, bu tarihte zamlarını öğrenecek olan emekliler ve memurlar ay içerisinde zamlarına kavuşacak. (Takvim)