Gazete Vatan Logo

Emekliye bin 945 lira maaş

Ocakta tüm emeklilerin maaşı değişecek. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisinin zammı toplu sözleşmede belirlendi. Buna göre, maaşlarda yüzde 4 zam yapılacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Emekliye bin 945 lira maaş

Yüzde 4'lük zamlı yeni emekli maaşları belli oldu. Buna göre; maaşlarda 74 lira ile 459 lira arasında artış yaşanacak. Halen en düşük memur emeklisi aylığı bin 871 lira. Bu maaş, ocak ayındaki yüzde 4 zamla bin 945 liraya yükselecek. En yüksek emekli aylığı da 11 bin 494 liradan 11 bin 953 liraya çıkacak. Ayrıca 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4'ü aşarsa, Ocak'ta fark da verilecek. Bu durumda Ocak zammı yükselecek.

GÖZLER TÜİK'TE

Enflasyon farkının olup olmayacağı ise 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜFE) tarafından açıklanacak verilerle ortaya çıkacak. Takvim'in haberine göre, Ocak maaşları enflasyon rakamları bekleneceği için zamsız olarak yatırılacak. Zam oranının belli olmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanacak tarihte artışla oluşan farklar yatırılacak.

TÜFE eylülde yüzde 0,65, Yİ-ÜFE yüzde 0,24 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 11,20, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 16,28 oldu.

SSK VE BAĞ-KUR'LUYA ENFLASYON ZAMMI

Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon oranında zam alacak. Zam oranı 3 Ocak'ta belli olacak. Ancak ipuçları da var. Uzmanlar; zam oranının yüzde 3 ile 5 arasında olmasını bekliyor. Orta Vadeli Program'da yüzde 9.5 olan 2017 enflasyon öngörüsüne göre de SSK ve Bağ- Kur emeklisinin ocak zammı yüzde 3.4

Haberin Devamı

Emekliler, net maaşlarını e-devlet üzerinden görebiliyor. PTT'den aldıkları şifreyle e-devlet'e giren emekliler, burada hem net maaşlarını hem de ek ödemelerini (vergi iadelerini) öğrenebiliyor. Ayrıca SGK'dan maaş pusulası da alarak görebilirsiniz.