Gazete Vatan Logo

Emekliye 355 lira zam

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara 355 liraya varan zam yolunu açacak intibakta karar bekleniyor. Anayasa Mahkemesi, intibak zammına 'evet' derse, milyonlarca kişinin maaşında düzeltme olacak.

Emekliye 355 lira zam

Milyonlarca emeklinin gözü Anayasa Mahkemesi'nde. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara zam yolunu açacak intibak için karar bekleniyor. Eğer Anayasa Mahkemesi'nden intibak yönünde karar çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşlarında düzeltme yapılacak, 355 liraya varan zamlar söz konusu olacak. Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı. Avcı'nın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucu merak ediliyor. Takvim'in haberine göre, Anayasa Mahkemesi'nin 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak başvuruyu kısa süre içinde değerlendirmesi bekleniyor.

HERKESİ KAPSAR

Eğer mahkeme, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, emeklilere intibak zammı yolu açılacak. İntibak artışı için ayrı ayrı dava açmaya gerek olmayacak. İntibak, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak. Maaşlar incelenecek, hesaplamalar yapılacak, buna göre oluşan artışlar emeklilerin maaşlarına yansıtılacak. İlk intibakta 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lıya 50 ile 355 lira arasında artışlar yapılmıştı. Yeni intibakta da artışların bu seviyede olması bekleniyor.

Haberin Devamı