Gazete Vatan Logo

Emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili bakanlıktan son dakika açıklaması!

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ödemelerin yarından itibaren yapılacağı duyuruldu. Açıklamada "SSK’lılar 7-10 Nisan Tarihleri Arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli sandığı emeklileri de 11 Nisan’da bayram ikramiyesi alacak" denildi.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ile ilgili bakanlıktan son dakika açıklaması!

Milyonlarca emekli bekliyordu son dakika açıklaması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi.Emeklinin heyecanla beklediği ikramiye ödemeleri için geri sayım başladı. Mayıs ayında ödenmesi planlanan emekli ikramiyelerin corona virüs salgını nedeniyle alınan ekonomik önlemler kapsamında erken ödenmesine karar verildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada emekli bayram ikramiyelerinin ödemesinin yarın başlayacağı duyuruldu. Tahsis numaralarını paylaşan bakanlık açıkyamasına göre:

ÖDEMELER TAHSİS NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

Tahsis numarası son rakamı 17-18-19 olanlar: 7 Nisan'da

Tahsis numarası son rakamı 20-21-22 olanlar: 8 Nisan'da

Tahsis numarası son rakamı 23-24 olanlar: 9 Nisan'da

Tahsis numarası son rakamı 25-26 10 olanlar: 10 Nisan'da

4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek.

İkramiyeler aylık aldıkları Banka / PTT Şubelerine yatacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

7-11 Nisan'da tüm emekliler 1.000'er TL, dul ve yetimler de hisseleri oranında ikramiye alacak.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ BAYRAM İKRAMİYESİNİ NASIL ALACAK?

Corona virüsü en fazla yaşlıları etkilediğini anımsatan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler kapsamında, kamu bankalarının 76 yaş üstü yaşlılara, aylıklarını evinde ödediğini anımsattı.

Emekli aylığını PTT'den alan 65 yaş üstü vatandaşlara da ikramiyelerinin, istekleri halinde, SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerinde teslim edildiğini vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:"Evden çıkmamaları için hizmeti yaşlılarımızın kapısına götürüyoruz. Biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Mesafelerimiz sizleri koruyabilmek için. Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim. 'Hayat eve sığar' diyerek hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum."

HEM BABASINDAN HEM DE EŞİNDEN MAAŞ ALANLARA NASIL ÖDEME YAPILACAK?

İki dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödeme yapılacak.

İKRAMİYE ÖDEMELERİNE HACİZ UYGULANAMAZ

Haberin Devamı

Emeklilerin ikramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.

YENİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

Yaşlılık, ölüm, iş göremezlik aylığı yeni bağlananların da bayram ikramiyesi belirtilen tarihlerde yatırılacak.

MAYISTA EMEKLİ OLANLARIN DURUMU NE OLACAK?

Bu yıl normal şartlarda 24-26 Mayıs'ta ödenecek olan bayram ikramiyesi erkene çekilirken, yeni emeklilerin olumsuz etkilenmemesi için torba yasayla düzenleme yapıldı. Buna göre, nisan ve mayısta yaşlılık, ölüm, sürekli iş göremezlik ödeneği bağlananlar da ikramiye alabilecek. Maaşları bağlanınca, ikramiyeleri de verilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.