Gazete Vatan Logo

Elektrikli otobüse ‘esrarlı’ iptal kararı

Tesla Motors ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk’ın, Kaliforniya’da konuk olduğu canlı radyo yayınında ikram edilmesi üzerine esrar içmesi şirketin hisselerini tepe taklak ederken, Türkiye’den de tepki gecikmedi.

Elektrikli otobüse ‘esrarlı’ iptal kararı

Balıkesir Toplu Taşıma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Balıkesir’i dünyaya örnek olacak sessiz bir pilot bölge haline getirmek için ABD’li elektrikli araç üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla ile 180 elektrikli otobüs alımına yönelik anlaşma hedeflerinden vazgeçtiklerini açıkladı. Gürbüz, “Yerli ve milli markalar önceliğimiz olmak üzere ABD dışındaki farklı çözümleri devreye almak için harekete geçtik” dedi.

DAVETİ GERİ ÇEKTİ

Mehmet Gürbüz, Balıkesir’i küresel anlamda farklılaştıracak yeni bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi. Gürbüz, bu kapsamda Tesla ile ortak bir çalışma yapmak istediklerini belirterek, “Elon Musk’a geçen hafta davette bulunmuştuk. Tesla ile ilk etapta 180 elektrikli otobüs alımına yönelik bir anlaşma hedefledik. Üstelik şarj istasyonları ve alt yapı dönüşümleriyle birlikte ciddi bir anlaşmaya imza atmış olacaktık. Ancak Elon Musk’ın olumsuz örnek oluşturabilecek davranışını, uyuşturucuyla mücadele açısından kabul edilemez buluyoruz. Bu nedenle Elon Musk’a yaptığımız daveti de geri çekiyoruz” dedi.

Haberin Devamı