Gazete Vatan Logo

Ekrana gömülü parmak izi sensörü duyuruldu

Dünyanın önde gelen biyometri teknolojileri üreticisi olan Synaptics, ilk ekrana gömülü parmak izi sensörünü üreteceğini duyurdu. Bu sene satışa sunulan iPhone ve Samsung akıllı telefonlarda gelmesi beklenen teknolojinin önümüzdeki yıllarda çıkması bekleniyor.

Ekrana gömülü parmak izi sensörü duyuruldu

Akıllı telefonlarda yeni trend daha az tuş ve daha küçük çerçeveler olarak değişmeye başladı. Synaptics firması da bu trendi öngörerek güvenlik önlemlerini geliştirecek büyük bir gelişmeye hazırlanmaya başladı.

Clear ID FS9500 ismiyle tanıtılan parmak izi sensörü, dokunmatik ekranlı cihazların ekranlarına entegre ediliyor. Çerçevesiz akıllı telefonlar için tasarlanan yeni teknoloji, önümüzdeki yıllarda satışa sunulacak amiral gemileri hakkında fikirler veriyor.

Ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun çalışma şekli.

Synaptics’in yeni teknolojisi Clear ID FS9500 sensörü, halihazırda kullandığımız parmak izi sensörleriyle aynı mantığa sahip kimlik doğrulama sistemi sunuyor. Islak, kuru, soğuk gibi koşullarda da parmak izini tanıyabiliyor. Kullanıcılar istedikleri zaman bu sensörü devre dışı bırakabiliyor. Mevcut parmak izi okuma sistemlerinde, sensör devre dışı bırakılabilse de cihazın gövdesindeki bu donanım göze batıyordu.

Şirket yeni teknolojisi için 5 büyük şirketle anlaşma sağladığını da açıkladı. Bu şirketlerin küresel akıllı telefon piyasasının ilk 5 şirketi olduğu yönünde beyanları bulunuyor. Ancak şirketin açıklamalarında özellikle Samsung’un amiral gemileri üzerinde duruluyor. Bu nedenle Galaxy S9’un bu teknolojiyle gelmesi muhtemel.

Haberin Devamı

Apple güvenlik önlemi için kullandığı Touch ID’yi, iPhone X ile beraber Face ID’ye kaydırdı. Samsung tarafında ise yüz tanıma teknolojisi başarılı olmadı bu nedenle firma ekrana gömülü sensöre yönelmiş olabilir.