Gazete Vatan Logo

Yılın üçüncü zammı resmen duyuruldu! Yüzde 91...

Milyonlarca asgari ücretli ara zam alırken özel sektörde daha yüksek ücretle çalışanlar da zam beklentisi içine girdi. Birçok firma zam kararı alarak alınan kararı çalışanları ile paylaştı. Garanti BBVA ise çalışanlarına üçüncü zammı yaptı. Banka ocak zammı dışında tüm çalışanlarına yüzde 25'lik ara zam yapmıştı. Garanti Bankası enflasyondaki artış nedeniyle 2022 yılı için üçüncü zammı yaptı. Bankanın çalışanlarına yaptığı toplam zam miktarı ise yüzde 91'i buldu.

Yılın üçüncü zammı resmen duyuruldu! Yüzde 91...

Garanti BBVA'dan yeni zam kararı! Banka tarafından resmi açıklama yapıldı.

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağının gündemde olduğu dönemde Garanti Bankası asgari ücret zammını beklemeden tüm çalışanlarına nisan ayında yüzde 25'lik zam yaptı.

Ancak enflasyondaki artış nedeni ile yapılan zam miktarının yetersiz kalması dolayısıyla ek zam kararı alındı. Tüm çalışanlara ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 24'lük ek zam yapıldı. Böylece Garanti Bankası çalışanları 2022'de üçüncü zammını almış oldu. 

Prof. Dr. Şenol Babuşcu Garanti Bankası tarafından çalışanlara üçüncü kez zam yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Babuşcu şu ifadeleri kullandı;

Garanti BBVA çalışanlarına yılın üçüncü zammı…

Banka yönetimi bugün enflasyonist ortam nedeniyle çalışanlarına Ağustos ayından geçerli olmak üzere % 24 zam kararı aldı. 2022 yılında Ocak ve Nisan aylarında % 54 zam yapan Bankanın toplam zam oranı % 91 olarak gerçekleşmiştir.


 

Öte yandan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ da banka çalışanlarına mail yolu ile zam kararını duyurdu. Baştuğ, “Bildiğiniz üzere ocak ve nisan aylarında yaptığımız ücret artışları yıllık bazda yüzde 53,75’lik bir artışa denk gelmekteydi. Bu artışın yeterli olması beklenti ve umudumuzdu ancak süregelen enflasyonist ortam bu rakamı maalesef yetersiz kıldı.

Haberin Devamı

Bu nedenle 2022 yılına özgü olmak üzere ağustos ayında yeniden ücret artışına gideceğimizi sizlerle paylaşmak isterim.

Söz konusu artış oranı grup genelinde yüzde 24 olarak uygulanacak, böylelikle 2022 yılı bileşik baz artış oranımız yaklaşık yüzde 91 olarak gerçekleşecektir." ifadelerine yer verdi.