Gazete Vatan Logo

‘Yandex’leyen trafikte 51 saat kazanıyor!

Uygulama herkese zaman kazandırdı

İnternet arama motoru Yandex, İstanbul’da sunduğu trafik yoğunluk haritası özelliğiyle kullanıcılarına 1 yılda 2 gün kazandırmayı taahhüt ediyor.

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Yandex’in sevilen trafik uygulaması, sunduğu alternatif rotalarla herkese zaman kazandırdı. Yandex’in yeni algoritması ile trafik uygulamasını kullananlar yılda 51 saatini trafikte geçirmekten kurtulacak” dedi.

Yalçındağ, Yandex ve Akınsoft’un işbirliği anlaşmasının duyurulduğu toplantıda yeni projelerini anlattı.

Aralamalar yüzde 600 arttı

Bir yıl içinde tekil kullanıcı sayısının yüzde 248 arttığını belirten Yalçındağ, şöyle konuştu: “Arama sayımızdaki artış yüzde 600’ü buldu. Yakın zamanda, çekimlerini tamamladığımız Bursa, Antalya, Muğla, Aydın ve Nevşehir illerimizde de panorama servisimizi kullanıma açacağız. Ülkemizin şehir şehir tanıtacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yılın ikinci yarısında kullanıma sunmayı hedeflediğimiz şehirlere özel Yandex.Browser’lar, tüm Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir proje. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz bu proje kapsamında, dünyada ilk kez şehirlere özel Yandex Browser’lar kullanıma girecek. Ayrıca Yandex’in veri analiz okulunu, arama akademisi projesini Türkiye’de de kurmak, geliştirmek üzere yatırımlarımızı planlıyoruz.”

İnternet kafeler Yandex’e geçiyor

Yandex, Türkiye’nin en önemli yazılım şirketlerinden Akınsoft’la işbirliği yaptı. Akınsoft’un Başkanı Özgür Akın ile anlaşma imzalayan Yalçındağ, “Yandex teknolojileri ve özel ürünleri ile desteklenecek Akınsoft yazılımları kısa sürede Türkiye’nin dört bir köşesindeki kurum ve pek çok internet kafede kullanıma sunulacak” dedi. Akınsof, Türkiye’de internet kafelerin yüzde 70’ini kapsıyor.

‘Lambo’ için son 27 gün

Yandex.Browser’ı indirecek 1 kişiye 500 bin euroluk Lamborghini Gallardo LP560-4 hediye edilecek. Kampanyada başvuru 19 Mayıs’a kadar sürecek.

Haberin Devamı