Gazete Vatan Logo

Tüpraş temettü 2023 ne zaman? Tüpraş temettü tarihi ve hesaplama: Tüpraş temettü ne kadar verecek? Tüpraş temettü 2023 nasıl alınır? İşte Tüpraş temettü 2023 Ağustos tarihi

TÜPRAŞ temettü tarihi belli oldu. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinden biri olan TÜPRAŞ temettü dağıtımına gidiyor. TÜPRAŞ'ın ne kadar temettü dağıtacağı ve ne zaman dağıtacağı KAP açıklamasından sonra araştırılamaya başlandı. Peki, Tüpraş temettü dağıtımı ne zaman, Tüpraş temettü ne kadar verecek? İşte Tüpraş temettü 2023 tarihi ve merak edilen diğer detaylar…

Tüpraş temettü 2023 ne zaman? Tüpraş temettü tarihi ve hesaplama: Tüpraş temettü ne kadar verecek? Tüpraş temettü 2023 nasıl alınır? İşte Tüpraş temettü 2023 Ağustos tarihi

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla yaptığı bildirimle Olağanüstü Genel Kurul Kar Dağıtım Önerisi hakkında detayları paylaştı.

TÜPRAŞ TEMETTÜ DAĞITIMI NE ZAMAN?

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yaptığı duyuruyla Olağanüstü Genel Kurul Kar Dağıtım Önerisi hakkında bilgi verdi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 29 Eylül tarihinde her bir hisse için temettü ödemesi yapılacağı belirtildi.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketin hisse senetlerine sahip olan yatırımcılar, belirtilen tarihte bu temettü ödemesinden yararlanabilecekler.

TÜPRAŞ TEMETTÜ NE KADAR?

TÜPRAŞ'ın ne kadarlık bir temettü ödemesi yapacağı henüz belli olmadı.

TÜPRAŞ TEMETTÜ HESAPLAMA

Tüpraş 2023'te 2. kez temettü ödemesi yapacak. Şirket pay başına brüt 7,53 TL, net 6,77 TL peşin kâr payı ödeyecek.

TÜPRAŞ'ın temettü ödemesi oranı %5,5 olarak belirlendi. Ayrıca, şirket bu yıl içinde ek temettü ödemesi yapma olasılığına dair önceki açıklamasını hatırlatmıştı.

Haberin Devamı

TÜPRAŞ KAP TEMETTÜ AÇIKLAMASI

TÜPRAŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada temettü dağıtımına ilişkin detayları da paylaştı. Bu kapsamda, ortaklara toplamda 14.500.000.000 TL nakit temettü dağıtılacağı bildirildi. Dağıtılacak temettü tutarının içerisinde ayrılması gereken 1.450.000.000 TL genel kanuni yedek akçe de bulunacak ve bu yedekler olağanüstü yedeklerden karşılanacak.

Temettü dağıtımı, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından belirlenen esaslara uygun olarak kaydileştirme düzenlemeleri çerçevesinde 29 Eylül 2023 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.