Gazete Vatan Logo

Sermaye getirene ‘Turkuaz kart’

Sermaye getirene ‘Turkuaz kart’

Türkiye’ye yönelik beyin göçünü teşvik etmek için geçilmesi planlanan Turkuaz Kart uygulamasından yabancı yatırımcılar da yararlanacak. Proje, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Davos’ta açıklandı. Davutoğlu, “Yatırımların gerçekleştirilmesi aşamasında yabancı yatırımcılara Turkuaz kartı vereceğiz ve Türk vatandaşları gibi olacaklar” dedi.

Yatırımcılarla buluştu

Davutoğlu, THY ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın katkılarıyla, WEF Kıdemli Danışmanı Cüneyd Zapsu tarafından verilen yemeğe katıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, eski bakanlardan AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da yemeğe katıldı. Davetlilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, orta ve yüksek düzeyli teknoloji yatırımlarına vergi muafiyetleri söz konusu olduğunu hatırlattı. İstanbul’da yatırım yapılacaksa dahi Doğu Anadolu’da yatırım yapılıyormuş gibi yaklaşım ortaya koyduklarını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

Onları dinleyeceğiz

“Eğer yüksek teknoloji yatırımları gerçekleşiyorsa bu şekilde muafiyetler söz konusu. Bununla birlikte dış yatırımların gerçekleşmesi için bazı sektörler belirledik. Bu sektörler çerçevesinde özel komiteler oluşturuldu, reformların ve yatırımların gerçekleştirilmesi aşamasında ortaya konulacak çabalar için ve yatırımların geliştirilmesi için Başbakanlık Yardımcılığı nezdinde çalışmalar ortaya konulacak. Bu yatırımların gerçekleştirilmesi aşamasında yabancı yatırımcılara Turkuaz kartı vereceğiz ve Türk vatandaşları gibi olacaklar. Onları destekleyeceğiz ve onları dinleyeceğiz.”

Haberin Devamı