Gazete Vatan Logo

Paycell ile hedef 10 milyon müşteri

Turkcell, yeni nesil ödeme kartı Paycell Card’ı Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. Paycell Card alışverişte avantajlar sağlarken entegre mobil uygulaması ile finansal servisleri cep telefonuna taşıyor. Paycell’de hedef 3 yılda 10 milyon müşteriye ulaşmak

Paycell ile hedef 10 milyon müşteri

Turkcell, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) alınacak onayın ardından yeni nesil ödeme kartı Paycell Card’ı müşterileriyle buluşturacak. Paycell Card, alışverişlerde avantajlar sağlarken entegre mobil uygulaması ile finansal servisleri de cep telefonuna taşıyor. Yurt içi, yurt dışı ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabilecek olan Paycell Card, kullanıcıların ihtiyaçlarına özel çözümler sunacak.

Ekonomiye katkı

Paycell’i Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi (MWC) öncesi bir grup gazeteci ile bir araya gelen Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu tanıttı. “Bankaların rakibi değil finansal hizmetler sistemini tamamlayıcı ve kurumlara çözüm ortağı olan bir platform oluşturmak için yola çıktık” diyen Terzioğlu, kartın Turkcell İletişim Merkezleri veya anlaşmalı mağazalardan başvuru sürecini beklemeden 5 lira karşılığında anında alınabileceğini bildirdi.

Terzioğlu, Turkcell Mobil Ödeme sisteminde halihazırda 1.2 milyar liralık hacim olduğunu ifade ederek, Paycell Card ile kullanıcı sayısının 10 milyona ulaşması halinde yılda 5-6 milyar liralık hacim beklediklerini belirtti. Terzioğlu, “Hedefimiz 3 yılda 10 milyon Paycell Card’lı müşteri. Cep telefonu ile kurduğumuz iletişim ve güven ilişkisini finansal hizmetler alanına da taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sundukları çözümler ile ekonominin kayıt altına alınmasıyla Türkiye’nin dönüşümüne katkı sağladıklarını da sözlerine ekleyen Terzioğlu, şöyle devam etti: “Dijitalleşen finansal servisler ekonominin kayıt altına alınabilmesi adına büyük bir katkı sağlıyor. Bu anlamda Turkcell olarak sunduğumuz yeni nesil servislerimiz ile kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye de katkı sağlayacak bir rol de üstleniyoruz. 2010 yılında mobil ödeme servisi ile başlayan bu yolculuğumuzda artık BDDK’dan aldığımız lisans ile yeni hedeflere doğru ilerliyoruz. Turkcell Mobil Ödeme ile ulaştığımız müşteri sayısı 4 milyonu aştı. Geçen yıl Google Play, Shell ve Zubizu gibi markalarla yaptığımız işbirlikleriyle ilklere imza attık. Çok yakın gelecekte Paycell markası ile hizmet veren ödeme platformumuzun sadece Türkiye’de değil bölge ülkelerde de değer yaratacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

Artık elektrik kesilmeyecek!

Kaan Terzioğlu, enerji dağıtımı konusunda da yeni bir şirket kurarak yatırıma başladıklarını açıkladı. Terzioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Turkcell olarak 2 milyon TL sermayeli elektrik şirketi kurma sürecimiz başladı. Amacımız enerji yönetimi ile alakalı teknolojileri de hizmet olarak götürebilmek. Kesintisiz güç kaynaklarını, jeneratörleri finansman şirketimiz aracılığıyla evinize sağlayacağız. Fiyat rekabetine değil hizmet rekabetine odaklanıyoruz. Turkcell Finansman A.Ş. ile ucunda internet olan, uzaktan erişilip yönetilebilen tüm cihazların finansmanını sağlamak için yola çıktık. Şimdi Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret A.Ş. ile kesilmeyen elektrik hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Böylece enerji tasarrufu sağlayan cihazlar, daha verimli enerji kullanımı sağlayan çözümler, evlerimizde yer alacak ve elektrikle çalışan akıllı ev bileşenleri sürekli internete bağlı şekilde çalışabilecek. Bu sayede dataya bağlı çalışan, uzaktan kontrol edebildiğimiz tüm bileşenler hem kesintisiz internet hem de kesintisiz enerji kaynağına bağlı olarak sürekli online kalabilecek.”

Haberin Devamı

Müzeye girişte de takside de kullanılacak

Paycell Card’a genelde bankacılık hizmetlerinden yararlanmayan ev hanımları ve öğrencilerin ilgi göstereceğini dile getiren Kaan Terzioğlu, karta Türk Lirası ya da döviz olarak para yüklenebileceğini söyledi. Kartı maliyet unsuru olmaktan çıkarıp, teşvik unsuru haline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Terzioğlu, karta yüklenilen paranın ileride eklenecek bir özellikle sadece istenilen yerlerde harcanabileceğini kaydetti. Terzioğlu, Paycell’in sinema, müze gibi yerlere girişten, taksi ve otobüs ödemelerine kadar birçok alanda kullanılabilir olacağını ifade etti.

Nasıl yükleme yapılacak?

- TİM’lerden ve anlaşmalı mağazalardan nakit

- Paycell uygulaması üzerinden kart ile

- Bankaların havale/EFT sistemlerinden kart numarasına havale ile

Haberin Devamı

- Anlaşmalı banka ATM’leri ile yükleme gerçekleştirilebilecek.