Gazete Vatan Logo

Otokoç, Kuzey Irak’a girdi

Avis’le Kuzey Irak’ta kiralama sektörüne adım attıklarını açıkladı

Otokoç Genel Müdürü Görgün Özdemir, yakın ülkelerde büyüme stratejisi doğrultusunda Avis’le Kuzey Irak’ta kiralama sektörüne adım attıklarını açıkladı. Özdemir, kısa süre içinde Kazakistan’da da faaliyetlere başlayacaklarını belirterek, “Hızlı büyüme potansiyeli olan yakın ülkelerde varolma planlarımız var” dedi.

Otokoç Otomotiv, araç kiralamada yurtdışı operasyonlarını büyütüyor. Şirket, Azerbaycan’dan sonra yeniden inşa edilen Kuzey Irak’ta ofis açarak, araç kiralama işine girdi. Kısa süre içinde Erbil’de 100 araca ulaşan Otokoç, yeni yatırımlarla filosunu büyütecek. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde yönelen Otokoç, kısa süre içinde Kazakistan’a yatırım yapmak için harekete geçecek.

Otokoç Genel Müdür Görgün Özdemir, “Kısa süreli araç kiralama tarafında, Avis ile 2010’da başlattığımız 2x2 projesini 2012’de başarıyla neticelendirdik. Pazar lideri olduğumuz Azerbaycan’dan sonra 2’nci yurtdışı operasyonumuz olan Avis Kuzey Irak faaliyetlerine başladık ve 100 araca ulaştık” dedi.

Gelişmekte olan ülkelerde yatırımlarını artırmayı planladıklarını söyleyen Özdemir, şöyle devam etti: “Özellikle bize yakın ülkelerde büyüyen bir pazar var. İlk olarak Azerbaycan’da başladık. Erbil’de de bir ofis açtık. Bundan sonraki hedefimiz Kazakistan’a yatırım yapmak. Hızlı büyüme potansiyeli olan yakın ülkelerde varolma planlarımız var.”

ÖTV artışının etkisi esas bu yıl görülür

Avrupa’da yaşanan kriz, ÖTV artışı ve model yılı geçişinde yaşanan değişiklik ile ekonomiyi soğutma politikalarının 2012’de pazarın daralmasında etkili olduğunu belirten Görgün Özdemir, “1.600 cc altında kalan otomobillere ait ÖTV’nin yüzde 37’den yüzde 40’a çıkarılmasının otomobil pazarındaki olumsuz etkileri, 2013 yılı modellere geçiş ve yıl sonu kampanyaları nedeniyle ÖTV zammı 2012 yılında sınırlı kaldı. Bu artışın olumsuz etkilerinin 2013 yılında daha fazla görüleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

501 milyon lira yatırım

2012’de 430 milyon liralık yatırıma imza atan Otokoç, bu yıl da hız kesmeyecek. Şirket, 8 yeni tesis, 6 tesis yenileme ve 25 araç kiralama ofisi ile 11 bin 500 araç yatırımı yapacak. Otokoç Otomotiv’in 2013 yılı toplam yatırım tutarı 501 milyon lirayı bulacak.

2012’de 3 milyar lira ciro elde eden Otokoç, 2013’te bu rakamı yüzde 7 artırarak 3.2 milyar liraya yükseltmeyi hedefliyor. Otokoç, ulaşacağı 164 hizmet noktası ile 2 bin 350 çalışanı istihdam edecek.

Haberin Devamı