Gazete Vatan Logo

Nihai doğalgaz fiyatı nedir, EPDK nihai doğalgaz fiyatı indirimi ne demek?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu indirimi sonrasında nihai doğalgaz fiyatlarında yüzde 12,13 düzeyinde bir indirim olacak. Söz konusu indirimin ardından nihai doğalgaz fiyatı hakkında arama yapılmaya başlandı. Peki, nihai doğalgaz indirimi nedir, EPDK nihai doğalgaz fiyatı indirimi ne demek?

Nihai doğalgaz fiyatı nedir, EPDK nihai doğalgaz fiyatı indirimi ne demek?

Ocak 2023’ten geçerli olacak şekilde, İstanbul’da faaliyet gösteren ve yaklaşık 5,5 milyon aktif doğalgaz konut abonesi bulunan İGDAŞ’ın (İstanbul Gaz Dağıtım) sistem kullanım bedellerinde indirim yapıldı.

Nihai doğalgaz fiyatı nedir, nihai doğalgaz fiyatı indirimi ne demek?

Nihai enerji tüketimi, tüm enerji kullanımları için nihai tüketicinin kapısına kadar ulaştırılan enerjiyi kapsar. Tüm sektörlerdeki nihai enerji tüketiminin toplamı olarak hesaplanır. Bunlar, sanayi, ulaşım, hane halkı, hizmet sektörü ve tarımı kapsamaktadır.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın metodolojisine göre elektrik, işlenmiş ürünler, doğalgaz ve diğer yakıtlar nihai enerji tüketiminde yer almakta ve ülkedeki ekonomik aktiviteyi üreten enerji tüketimini oluşturmaktadır.

Güvence bedeli, nakit ya da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından teminat vermesi uygun bulunmuş finans kuruluşlarınca düzenlenen süresiz ve kesin teminat mektubu olarak verilebilir.