Gazete Vatan Logo

Luna coin battı mı? Luna coinde son durum ne? Luna eski günlere dönebilecek mi?

Kripto para borsalarında büyük çöküş yaşayan Luna coin ile ilgili son durum yatırımcının gündeminde. Tarihi bir düşüşe imza atan Luna coin ile ilgili gelişmeler, günlerdir konuşuluyor. Binance’ın kurucusu Changpeng Zhao’nun büyük bir servet kaybettiği, Luna coin’in eski günlere dönüşünün mümkün olup olmayacağı yatırımcı tarafından merak edilirken, “Luna coin battı mı?” sorusu da sıklıkla soruluyor. Peki, Luna coin battı mı? Luna coinde son durum ne? Luna eski günlere dönebilecek mi? İşte detaylar…

Luna coin battı mı? Luna coinde son durum ne? Luna eski günlere dönebilecek mi?

Kripto paralar içinde son günlerin en çok konuşulan coini, Luna Coin yatırımcısına adeta büyük çöküş yaşattı. Binance’ın kurucusu Changpeng Zhao başta olmak üzere pek çok büyük yatırımcı da büyük servet kaybı yaşadı. Luna coin’in dibi görmesiyle birlikte gözler Luna Coin’deki son gelişmelere çevrildi. Kimileri Luna'daki çöküş sebebiyle tüm mal varlığını kaybederken, bazı yatırımcılar da büyük bir geri dönüş beklentisiyle yatırım yapmaya devam ediyor. Peki, Luna coin battı mı? Luna coinde son durum ne? Luna eski günlere dönebilecek mi? İşte detaylar…

Luna’nın değeri şimdilerde neredeyse sıfıra düşerken, bazı yatırımcılar da büyük bir geri dönüş beklentisiyle yatırım yapmaya devam ediyor. Luna coin, Bitcoin'deki satış eğiliminin etkisiyle birlikte son 1.5 yılın dibini görmüştü. Bu süreçte, ABD enflasyon verilerinden en çok etkilenen Terra LUNA olmuş, yatırımcı büyük hayal kırıklığına uğramıştı. Yatırımcının kaybı LUNA da yüzde 90'ın üzerinde oldu. Luna’nın düşmesiyle birlikte yapılan manüpülasyon da, sıfırı görümesine neden oldu.

Haberin Devamı

LUNA YAKIMI OLACAK MI?

Terra, ilk günlerde UST kurtarma planı kapsamında muazzam miktarda basılan LUNA'nın arzının azaltılması için yakım politikasını savunuyordu. Yakım politikasının uygulanmasına yönelik ısrarlardan dolayı Do Kwon, geçen hafta sonu LUNA için bir yakım adresi paylaştı.

Diğer yandan topluluk arasında bir kararsızlık söz konusu, zira çoğunluğu büyük yatırımcılardan oluşan bazı topluluk üyeleri, Terra kurucusunun yeni Blockchain kurma planını benimsemiş durumda. Do Kwon ise LUNA yakımının fiyat üzerinde hiçbir etkisi olmayacağı yatırımcıların sadece tokenlerini kaybedeceğini savunmaya devam ediyor.

Token yakımı gerçekleştirerek fiyatın yükselebileceğine inananlar ise Terra kurucusunun geçtiğimiz günlerde artık LUNA tokeni basılmadığını duyurmasına bağlıyor.

LUNA ESKİ GÜNLERE DÖNEBİLECEK Mİ?

Kripto Para Uzmanı Oytun Es’e göre, Luna'da bir geri dönüş beklenmiyor.

Es, Luna Coin ile ilgili şunları söyledi:

"Luna’nın eski fiyatlarına dönmesi artık mümkün değil. Çünkü ciddi miktarda basılmış Luna var ve bunların çok büyük kısmı artık kullanıcıların cüzdanında. Haliyle kullanıcıları cüzdanındaki token'ları da yakamazlar. Luna çok büyük bir güven kaybına uğradı ve eski günlerine dönmesi artık bir hayal."

Haberin Devamı

LUNA COİN NEDİR?

Bir blok zinciri teknolojisi olan Terra Luna, Ocak 2018'de Daniel Shin ve Do Kwon tarafından kuruldu. Token ilk olarak Ağustos 2018'de özel bir satışla yatırımcıların erişimine açıldı.