Gazete Vatan Logo

Kayyum atanan şirket TMSF’ye devredilecek

Yeni KHK’ya göre terör örgütleriyle bağlantısı nedeniyle şirketlere atanan kayyumların yetkileri TMSF’ye devredilecek. Bu şirketlerin satış ve tasfiyesini de TMSF yapacak.

Kayyum atanan şirket TMSF’ye devredilecek

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameye (KHK) göre terör örgütleriyle bağlantısı olan şirketlere atanan kayyumların yetkileri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle 4 Aralık 2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 133’üncü maddesi uyarınca ve devirle kayyumların görevleri sona erdi.

Satışa çıkarabilecek

KHK’da konuyla ilgili şunlar kaydedildi: “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra ve olağanüstü halin devamı süresince terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 133’üncü maddesi uyarınca şirketlere ve bu Kanun Hükmünde Kararnamenin 13’üncü maddesi uyarınca varlıklara kayyım atanmasına karar verildiği takdirde, kayyum olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu atanır.

Ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnameler gereğince kapatılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne veya Hazine’ye devredilen şirketler hariç olmak üzere birinci ve ikinci fıkra kapsamındaki şirketlerin mali durumu, ortaklık yapısı, diğer sorunları veya piyasa koşulları nedeniyle mevcut halin sürdürülebilir olmadığının TMSF tarafından tespit edilmesi durumunda, TMSF şirketin yahut varlıklarının satılmasına veya feshi ile tasfiyesine karar verebilir. Satış ve tasfiye işlemleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yerine getirilir.”

Haberin Devamı

Hangi şirketlere kayyum atandı?

- FETÖ ile bağlantılı olması nedeniyle kayyum atanan şirketlerin arasında Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji yer alıyor.

- Kayseri’de kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi mobilya markalarının bünyesinde bulunduğu Boydak Holding’e 18 Ağustos’ta 5 kişilik kayyum atanmıştı.

- Naksan Holding’e bağlı 56 şirkete 12 Ağustos’ta kayyum atandı.

- Kaynak Holding de kayyum atanan kuruluşlar arasında. Kaynak Holding’e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum atanan şirket sayısı 100’e yaklaştı.

Haberin Devamı