Gazete Vatan Logo

İhracat ödülleri rekor için cesaretlendirdi

İKMİB, geçtiğimiz yıl en fazla ihracat gerçekleştien üyelerini ödüllendirdi. 23 kategoride 115 ödülün sahiplerini bulduğu törende Milangaz da çifte ödül kazandı.

İhracat ödülleri rekor için cesaretlendirdi

Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 3 sektöründen biri olan kimya, 2016’da 14 milyar dolarlık döviz girdisi sağladı. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) geçtiğimiz yıl en fazla ihracata imza atan üyelerini bu başarılarından dolayı ödüllendirdi. İKMİB 2016 İhracatın Yıldızları Ödülleri töreninde

23 kategoride 115 ödül sahiplerini buldu. Plastikten kozmetiğe, ilaçtan kauçuğa, medikalden boyaya kadar kimyanın farklı alt sektörlerindeki 7 bin ihracatçı firmayı temsil eden İKMİB sektör temsilcilerini yeni rekorlar için cesaretlendirdi.

Türkiye sanayinin nabzını tutan ve 300 binden fazla kişiye istihdam yaratan kimya sektöazrü, 2017 yılı için 15.5 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu. Yılın ilk 4 aylık döneminde 2016’ya oranla ihracatını yüzde 17.41 artırarak 5 milyar

369 milyon dolara ulaşan kimya sektöründe moraller yükseldi.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz’ün ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç de katıldı. Kimyanın alt sektör ve ürün gruplarında en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 5 firmanın ödüllendirildiği gecede bu yıl yeni eklenen ‘En Katma Değerli İhracat’, ‘Hedef Ülkelere İhracat’, ‘Pazar Sayısı Artışı’ gibi kategorilerde de en başarılı firmalar taçlandırıldı.

Haberin Devamı

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “İhracatımız ilk 4 ayda yüzde 8.8 artış gösterdi. 2017 ihracatta atılım yılı olacak demiştik. 4 ayda hedeflerimize ulaşma konusunda çok önemli adımlarla ilerliyoruz. Bu artışta tüm sektörlerin mutlaka katkısı olması gerekir. Özellikle kimya sektörü bu yıl çok güzel bir performans gösteriyor” dedi.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz de şunları söyledi: “İhracatçılarımız tüm zorluklara rağmen mücadelelerine devam ederek ülke ekonomisinin olumlu görünümünü korumayı başardı. Plastikten kozmetiğe, ilaçtan boyaya yaşamın her alanına yönelik ürünler sunan kimya sektörümüz, ihracat hamlesi ile Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.”

Haberin Devamı

Milangaz’dan büyük başarı

İKMİB 2016 İhracatın Yıldızları Ödülleri töreninde Milangaz’a çifte ödül geldi. Milangaz hem ‘Mineral Yakıtlar İhracatı’, hem de ‘İhracatını En Hızlı Arttıran Firmalar’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Milangaz Dış Ticaret Sorumlusu Tolga Yücel’e ödülleri TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi takdim etti.