Gazete Vatan Logo

Grupfoni ‘fırsat’ı test edip onayladıktan sonra veriyor

Fırsat sitelerinden gidenlere kötü davranıldığı iddiası harekete geçirdi

Mayıs 2010’da kurulan ve “Şehir artık daha güzel” sloganıyla yola çıkan Grupfoni, 23 Haziran 2010’da Türkiye’de kolektif satın alma hizmetini ilk sunan şirketlerden biri olarak hizmet vermeye başladı. Toplam 14 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir zincirin Türkiye ayağını oluşturan Grupfoni, aynı zamanda Türkiye’nin ilk özel alışveriş kulübü markafoni’nin stratejik ortağı. Grup satın alma konusunda kısa sürede öne çıkan grupfoni, bugün 1.5 milyondan fazla üyesine yaşadıkları şehrin restoranlarını, eğlence mekanlarını, sağlık ve güzellik hizmetlerini, kültür ve sanat etkinliklerini avantajlı fiyatlarla sunuyor.

Ancak son 1 yılın gözde iş modeli olan ve 100’ün üzerinde sayıya ulaşan fırsat siteleri, bugünlerde çok eleştiri almaya da başladı. Özellikle restoranlara indirim kuponuyla gidenlere en kötü yerlerin verildiği, hizmet kalitesinin düşük kaldığı iddiaları aldı yürüdü...

Yeri geldiğinde yüzde 90’a varan indirim fırsatı sunan fırsat sitelerinin artık işi sıkı tutmasına vesile olmuş... Örneğin yüzde 35 payla pazarın en büyük oyuncusu olan Grupfoni, zaman zaman karşılaştığı bu sorunu çözmek için özel bir ekip kurdu. Grupfoni Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Burak Hatipoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Ocak ayında kurulan 3 kişilik özel kalite ekibi bizzat mekanları üyelerinden önce test ediyor. Hatipoğlu, “Kalite ekibimiz, müşteri gibi iş ortaklarımıza gidiyor. Kesinlikle kim oldukları bilinmiyor. Nereye oturtulduklarını, ne kadar bekletildiklerini, nasıl hizmet aldıklarını tek tek belirliyorlar. Test sonucu kötüyse o iş ortağı ile bir daha çalışmıyoruz” dedi.

Grupfoni’nin önümüzdeki döneme ait hedeflerine de değinen Burak Hatipoğlu, “Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana başta olmak üzere 15 ilde faaliyet gösteriyoruz. Yıl sonunda Türkiye’de 30 ilde birden aktif olmayı hedefliyoruz. Grupfoni sayesinde grup satın alma modeliyle tanışan illerde ticaret ve sosyal hayat hareketlenecek” diye konuştu.

Üyelerine 90 milyon dolara yakın tasarruf ettirdi

- Ayda 7 milyonun üzerinde ziyaret alan Grupfoni’nin 1.5 milyonu aşkın üyesi bulunuyor. Üyelerin yüzde 65’ini kadınlar, yüzde 35’ini erkekler oluşturuyor.

- Grupfoni’de kadınlar en çok sağlık ve güzellik, erkekler ise konser, sinema, tiyatro gibi etkinlik fırsatlarına ilgi gösteriyor.

- Sitede Temmuz-Eylül 2010’da 51 bin 917, Ekim-Aralık 2010’da 180 bin 919 ve yüzde 109 artışla Ocak-Mart 2011’de ise 378 bin 642 adet kupon satıldı. Fırsatlarında en az yüzde 50 indirim sunan Grupfoni’nin tüm fırsatlardaki indirim ortalaması ise yüzde 69.

- Bugüne kadar 4 bin 500 yerli iş ortağı ile 3 bine yakın farklı fırsata yer veren Grupfoni, bu fırsatlarla üyelerine toplamda 90 milyon dolara yakın bir parayı tasarruf ettirdi.

Eski telefonunu getirene 100 lira indirimli Diamond

GENERAL Mobile, Swarovski taşlı DST Diamond’a sahip olmak isteyenlere cazip bir fırsat sunuyor. Eski telefonunu getiren herkes 30 Haziran’a kadar DST Diamond’ı, 449TL yerine 349TL’ye, Diamond Limited Edition’ı ise 499TL yerine 399TL’ye alıyor. Kampanyada Swarovski taşlı kolye de hediye...

Bluetooth, Java gibi bağlantı özellikleri bulunan Diamond ile kablosuz veri transferinde MSN, Yahoo Messenger, Skype, Twitter, Google ve Facebook’a bağlanmak mümkün.

Fujıtsu dizüstüne projektör ekledi

FUJITSU, diz üstü bilgisayarın modüler yuvasına takılabilen ilk projektörü piyasaya sundu. Dışa doğru katlanarak kullanıma hazır hale getirilebilen projektörü ile harici lens veya kabloya ihtiyaç olmadan YouTube videolarını, tablolar ve slaytları herhangi bir yüzeye yansıtılarak paylaşılıyor. Fujitsu Dizüstü Projektörü LIFEBOOK P771 ve LIFEBOOK S761 ürünleri ile birlikte kullanılabiliyor.

Philips yeni monitörüyle eğlence vaat ediyor

PHILIPS, yeni 273E3L monitor serisi ile 2011’i eğlence yılı ilan etti. 27 inç ekranlı monitörler; Full HD kalitesi, LED teknolojisi ve 1 milisaniyelik tepkime süresi ile üstün görüntü deneyimi sunuyor. LED teknolojisiyle doğal görüntüleri garanti eden monitörler; koyu renkli sahnelerdeki ayrıntıların ortaya çıkmasını sağlarken, bilgisayar oyunu oynarken ya da video izlerken ortaya çıkabilen taramaları engelliyor. Fiyatı 455 dolar+KDV.

Rezervasyonları yapıyor makale seçiyor!

VERTU’NUN ilk akıllı telefonu Constellation Quest kullanıcılarına estetik ve fonksiyonelliği sunuyor. Kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak için geliştirilen Vertu City Brief, özel olarak sunulan asistan aracılığıyla bulunduğunuz şehrin en iyi restaurantlarında rezervasyon, iyi bir otelde konaklama, jetle ulaşım gibi düzenlemeleri yapıyor. Vertu Concierge özelliğiyle de 24 saat müşterinin tercih ettiği dilde hizmet sunuyor.

Grundig mini dizüstü kesintisiz 5 saat çalışıyor

GRUNDIG 1020 mini dizüstü bilgisayarınızı, kolay taşınabilir özelliği sayesinde istediğiniz her yere yanınızda götürebilir, özgür olmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Uzun pil süresi ile kesintisiz 5 saatin üzerinde çalışan, 10.1 inç LCD ekrana sahip cihazla maillerinizi kontrol edebilir, sevdiklerinizle iletişim halinde olabilirsiniz. Ürünün fiyatı kısa bir süre için 564 lira yerine 450 lira...

Panasonic’e Türk genel müdür geldi

PANASONIC, genel müdür koltuğunu bir Türk’e emanet etti. Panasonic Türkiye’nin genel müdürlük görevini 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Ahmet Telatar yürütecek. Panasonic Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Shigeo Suzuki ise Panasonic Rusya’nın başına aynı tarih itibarıyla geçecek. Panasonic Türkiye’nin kuruluşundan beri operasyonun içerisinde yer alan Telatar, şirkette satış direktörü olarak görev yapıyordu. Ahmet Telatar, yeni göreviyle ilgili olarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Panasonic Türkiye ofisinin açılışından bugüne kısa süre içinde çift haneli satış rakamlarına ulaştık. Plazma televizyonlar ve dect kablosuz telefonlarda tüketici elektroniği satış mağazaları bazında pazar liderliğini elde ettik. Benim de amacım kısa sürede önemli hedeflere ulaşmış olan şirketimin başarısını katlayarak sürdürmek.”

Grupanya 1 yılda 1 milyon barajını aştı

GRUPANYA, 21 Haziran 2011 itibarıyla 1 milyonuncu kupon satışını gerçekleştirerek birinci yılında Türkiye’nin en fazla fırsat satan sitesi oldu. Grupanya’nın üyelerine sağladığı tasarruf miktarı da 70 milyon TL’yi aştı. Grupanya Genel Müdürü Esra Sertoğlu, şirket olarak sundukları her fırsat için işletmecinin belirlediği bir kontenjan üzerinden çalışma yaptıklarını, ancak işletmecilerin kendi kapasitelerini doğru ve verimli yönetecek bir altyapıya sahip olmaması nedeniyle sorunlar yaşadıklarını belirtti. Temmuz ayında devreye alınacak işbirliği ile bu tür sıkıntıların ortadan kalkacağını dile getiren Sertoğlu, “Hem işletmeler rahatlayacak hem de üyeler istedikleri gibi rezervasyonlarını bilgisayar başından yapabilecekler” dedi. İş modellerinin önemli bir kısmını geri bildirim sürecinin oluşturduğunu da anlatan Sertoğlu, hizmet sektörü açısından geribildirim sürecinin eğitici olma ve standart oluşturma yönünde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Defne 3G video yazılımı ile Boollywood’a girdi

ÖZEL efekt, müzik ve ses sistemlerinin telekomünikasyon sektöründe kullanımı ve son tüketiciye götürülen bir hizmet olarak sunulmasına yönelik geliştirdiği yazılımlarla tanınan Defne Bilgi İşlem, anlaşma yaptığı ülkeler arasında Hindistan’ı da ekledi. Defne Bilgi İşlem, Hindistan’ın en büyük film şirketi Interworld Digital Limited ile anlaştı. 2 yıllık gelir ortaklığı şeklinde imzalanan anlaşma; abonelerin GSM şirketinden Defne Bilgi İşlem’in 3G teknolojisinde canlı yayın, film, görüntü hizmeti alması ve yüklemelerine yönelik geliştirdiği 3G Video Mail, SMS, Chat adı verilen servis teknolojisi yazılımını içeriyor. Hindistan’daki 13 operatörden 11’ine sunulacak bu teknoloji sayesinde, 300 milyon aboneye film ve canlı yayın dünyasının kapıları GSM üzerinden açılacak.

Haberin Devamı