Gazete Vatan Logo

Fikirtepe’ye 200 milyon dolarlık ortaklıkla geldi

Brooklyn markasıyla tanınan Pana Yapı, Katarlı Albawakir Group ile City projesi için 200 milyon dolarlık ortaklığa imza attı

Fikirtepe’ye 200 milyon dolarlık ortaklıkla geldi

İstanbul'un en önemli pilot kentsel dönüşüm bölgelerinden olan Fikirtepe bir kez daha yabancı yatırımcıyı çekti. Fikirtepe’de gerçekleştirdiği Brooklyn markalı projeleriyle tanınan Pana Yapı, Katar’da yaşayan Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile City projesi için el sıkıştı. Pana Yapı ile Albawakir Group, Fikirtepe’deki 828 üniteden oluşan ticari ve konut projesi City için güçlerini birleştirdi.

3 yıl içinde bitecek

200 milyon dolarlık yatırımın anlaşması, Pana Yapı ve Albawakir Group Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu bir törenle imzalandı. City projesinin 3 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Pana Yapı, yeni ortağı Katarlı Albawakir Group ile birlikte hayata geçireceği City projesinin dışında halihazırda Fikirtepe’de toplamda 1.812 daire ile 108 adet ticari üniteden oluşan Brooklyn Park, Brooklyn Life ve Brooklyn Dream projelerinin yapımına devam ediyor.