Gazete Vatan Logo

Faizsiz bankacılığı 81 ile yayacak

1 milyar lira sermaye ile gireceği katılım bankacılığında önemli oyuncu olmayı hedefleyen Halk Bankası, zaman içinde 150 şube ve 1.000’in üzerinde istihdama ulaşmayı, tüm illerde hizmet vermeyi planlıyor

Halkbank, 2015-2020 yılları için büyüme hedeflerini yeniden belirledi. 5 yıllık vizyonu çerçevesinde sermaye artırımı kararı alan ve bilanço hedefini 100 milyar dolar olarak revize eden banka, bu hedef doğrultusunda sermayesini de artırma kararı aldı.

Halkbank ödenmiş sermayesini 1 milyar TL artırarak kuracağı katılım bankasının sermaye taahhüdünü yerine getirecek. Bankanın ödenmiş sermayesi 2 milyar 250 milyon TL’ye yükselirken yeni kurulacak banka için sağlanacak taze para girişi ile 1 milyar TL sermaye oluşturulacak. Katılım bankası yüzde 100 oranında Halkbank bağlı ortaklığı şeklinde faaliyet gösterecek.

İsmini açıklamadı

Sermaye artışı ve gelecek planlarıyla ilgili açıklama yapan Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Halkbank Türkiye’nin gururu köklü bir kuruluş ve öngördüğümüz sermaye artışı ile köklerimizi daha derinlere inmek üzere sağlamlaştırarak islami bankacılık gibi yeni dallara sahip olacağız” dedi.

Yeni kuracakları banka ile tüm Türkiye’yi kucaklayacaklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, katılım bankasının zaman içinde 150 şubeye, 1.000’in üzerinde istihdama ulaşmasını ve tüm illerde hizmet vermesini planladıklarını belirtti. 2015 yılında faaliyetine başlaması beklenen yeni bankanın ismi konusunda detay vermeyen Taşkesenlioğlu, “Halkımız faizsiz bankacılığın tüm gereklerini yerine getiren uzun zamandır görmek istediği yeni bankasına yakında kavuşacak” dedi. Taşkesenlioğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bankamız için 2015’te önemli atılımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda gelecek 5 yıl için planlarımızı yeniden belirledik. Sermaye artırımı da bu planlamaya uygun olarak atacağımız adımların ilki olması açısından önem taşıyor. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla bilanço yapımızı daha da güçlendirecek, uluslararası piyasalarda sahip olduğumuz itibarı daha da yükseklere taşıyacağız. Güçlü sermayemizle gelecek 5 yılda da önemli başarılara imza atmayı ve Türkiye’nin en verimli bankası olma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz.”

Hedef en büyük 150 banka arasına girmek

Haberin Devamı

Halkbank’ın marka ve piyasa değerini artırmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Taskesenlioğlu, “Sermaye artışı ile rüzgarı arkamıza alarak yolumuza devam edeceğiz. Halkbank’ın rotasını Türkiye’nin en karlı bankası olarak 100 milyar doların üzerinde bilanço büyüklüğüne ulaşacak şekilde belirledik. Bankamızı hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüteceğiz. Bu alandaki fırsatları takip ederek Halkbank’ın ilk aşamada dünyanın en büyük 150 bankası arasında yer almasını hedefliyoruz” dedi.