Gazete Vatan Logo

Efectis Era ne firması? Efectis Era patronu İlker İbik kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kocaeli Dilovası'nda faaliyet gösteren Efectis Era Avrasya, tüm çalışanlarına 30 bin TL yaz tatili destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Söz konusu duyurunun ardından “Efectis Era” firması hakkında yapılan aramalar arttı.

Efectis Era ne firması? Efectis Era patronu İlker İbik kimdir, kaç yaşında, nereli?

Dilovası’nda faaliyet gösteren Efectis Era firması, tüm çalışanlarına 30 bin TL tutarında tatil desteği ödemesi yaptı. Peki, Efectis Era ne firması? İlker İbik kimdir, kaç yaşında, nereli?

Efectis Era ne firması?

Efectis Holding ve Era Laboratuvarları ortaklığı ile kurulan Efectis Holding 70 yıla varan deneyimi ve 15 yangın güvenlik merkezi ile (Fransa, İspanya, Hollanda, Çin ve Türkiye) Türkiye’nin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Avrupa’da yangın testleri, belgelendirme ve yangın mühendisliği hizmetleri sunmaktadır.

İlker İbik kimdir?

İlker İbik 1977 tarihinde İstanbul’da doğdu. 1995 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’den, 1999 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

2003 yılı itibariyle yapı malzemelerinin test, denetim ve belgelendirme projelerini gerçekleştiren ERA Yönetim Test ve Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti.’ nde kurucu ortak ve Genel Koordinatör olarak firma teknik ve ticari işletmesini yürüttü.

2008 yılında ise Yapı Malzemeleri Yangına Karşı Tepki Testleri (EN 13501-1) konusunda faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk laboratuvarı, ERA LABORATUVARLARI A.Ş. Yangın Test Laboratuvarının fizibilite çalışması, kurulumu, işletmeye alınması, EN 17025 Yönetim Sistemi kurulumu ve bilahare akreditasyonu (TÜRKAK – AB-0330-T) çalışmalarını, ekibiyle beraber gerçekleştirdi ve Ağustos 2008 tarihinden itibaren laboratuvar işletmesini yürüttü.

Haberin Devamı

2009-2011 yılları arasında Türkiye’nin ilk tam kapsamlı ve akredite yangına tepki ve yangın dayanım laboratuvarı, yangın güvenlik mühendisliği merkezi ve akredite uluslararası third-party muayene ve belgelendirme örgütü EFECTİS ERA AVRASYA Test ve Belgelendirme A.Ş.’nin fizibilite çalışmaları, iş planlama, yatırım / proje planlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Nisan 2011’den itibaren aynı şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.