Gazete Vatan Logo

Eczacıbaşı-Zentiva 2012’de pazar liderliğini hedefliyor

Eczacıbaşı-Zentiva Ticari Genel Müdürü Elif Çelik, Türkiye’de eşdeğer ilaç pazarının sürekli gelişmekte olduğunu belirtti

Doğu Avrupa’nın önde gelen ilaç üreticisi Çek Zentiva’nın Eczacıbaşı İlaç Sanayi’nin eşdeğer ilaç bölümünün yüzde 75’ini 460 milyon euroya satın alma işleminin tamamlanmasıyla birlikte kurulan Eczacıbaşı-Zentiva, gözünü pazar liderliğine çevirdi. Eczacıbaşı-Zentiva Ticari Genel Müdürü Elif Çelik, Türkiye’de eşdeğer ilaç pazarının sürekli gelişmekte olduğunu belirterek “İlaç pazarının 2006-2011 yıllarında ortalama yüzde 9-12 büyüme yakalamasının bekleniyor” dedi. Çelik, 2010’da Türkiye eşdeğer ilaç pazarında lider olmayı, 2012’de ise Türkiye ilaç pazarının toplamında lider olmayı hedeflediklerini söyledi.

Zentiva Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jiri Michal ise Eczacıbaşı-Zentiva’nın bölgede gelecekte çok önemli bir konuma sahip olacağını belirterek, “1.5 yıl önce ’Türkiye’de ortaklık yapar mısınız’ diye sorsalardı ’Şimdilik böyle bir fırsat görmüyorum’ derdim. Ancak Eczacıbaşı’nın muadil ilaç fırsatı çıktığında tabiri caizse bu fırsatın üstüne atladık” diye konuştu. Michal, şirket olarak akıllıca satın almalar peşinde olduklarını sözlerine ekleyerek, “Türkiye’de de kârlı büyüme stratejimiz ile örtüşecek her türlü ortaklığa, satın almaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı