Gazete Vatan Logo

Dört bucak 4.5G sözü

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “4bucakG stratejisiyle her yerde, herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edeceğiz. Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı taahhüt ediyoruz” dedi

Dört bucak 4.5G sözü

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “4bucakG” stratejisiyle her yerde, herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edeceklerini söyledi. Türkiye’nin Dijital Dönüşümünde yeni bir sayfa açacak olan 4.5G teknolojisine yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Öğüt, 1 Nisan’da Türkiye’nin dört bucağını 4.5G ile tanıştıracaklarını kaydetti.

Kalite getirecek

Öğüt, 4G ve üstü teknolojilerde 20 ülkede edindikleri deneyimi Türkiye’ye taşıyacaklarına işaret ederek, Türkiye’de ‘Gigabit Toplumu’na liderlik etmeyi sürdüreceklerini vurguladı. Öğüt, “Özellikle 800 ve 900 MHz frekanslarda sahip olduğumuz kapsama avantajıyla Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı taahhüt ediyoruz” dedi. 4.5G’yi Türkiye’nin en ücra köşesine kadar götürme hedefleri doğrultusunda 4.5G hizmet stratejilerini “4bucakG” olarak isimlendirdiklerini hatırlatan Öğüt, şunları kaydetti: “Türkiye’nin dört bucağını 4.5G ile tanıştırmayı, elde ettiğimiz frekanslarla halkımıza en yaygın 4.5G hizmetini vermeyi hedefliyoruz. 4.5G teknolojisini yarının Gigabit Toplumu’nun giriş kapısı olarak görüyoruz. 4.5G ile birlikte 2G ve 3G’ye kıyasla bireylerin hayatına daha yüksek aktarım hızları, daha düşük gecikme süreleri, daha fazla kapasite ve daha çok kalite girecek.”

Haberin Devamı

2 milyar TL yatırım

Gökhan Öğüt, 900 MHz bandında SingleRAN teknolojisini 2010’dan beri kullanan tek operatör olduklarını da dile getirerek, SingleRAN teknolojisi için 6 yılda 2 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktardı.

Deneme kampanyası yapacak

Vodafone, Nisan’da 4.5G deneme kampanyası düzenleyecek. 4.5G uyumlu SIM kart ve akıllı telefona sahip aboneler “4bucakG” yazarak 4545’e SMS atacak ve 1 ay tarifeleri dışında ödeme yapmadan 4.5G teknolojisini deneyebilecek.

Gökhan Öğüt’ün Vodafone’un 4.5G hazırlıklarını paylaştığı toplantıda, canlı bağlantıyla Maslak’tan Tuzla’daki Şebeke Operasyon Merkezi’ne bağlanılarak gerçekleştirilen hız testinde Türkiye’de ilk kez 8 farklı bant birleştirilerek 1.5 Gbps hıza ulaşıldı.

TIR’la 500 bin kişiye götürdü

Haberin Devamı

Vodafone SIM kartlarının yüzde 90’ına yakınının 4.5G uyumlu olduğunu ve 1 Nisan sabahı en çok müşterisi 4.5G kullanan operatör olacaklarını söyleyen Öğüt, “Abonelerimizi 1 Nisan sabahına hazırlamak için aldığımız aksiyonlardan bir diğeri ise 4bucakG TIR’larımız ile ülkenin dört bir yanına doğru hareket etmek oldu. Şu ana kadar toplam 3 bin 792 kilometreyle Türkiye’yi karayolu olarak baştan başa 2 katından fazla dolaşan TIR’larımız, İzmir, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Zonguldak, Samsun, Trabzon’da 500 binden fazla kişiye ulaştı” dedi.