Gazete Vatan Logo

Dijital dolar nedir? FED dijital dolar testi nedir, nerelerde kullanılacak?

New York FED dijital dolar testi yapacak. 12 hafta süreyle dijital dolar testi gerçekleştireceğini duyuran New York FED, teste dev bankalar ve ödeme sistemleri kuruluşlarının katılacağını duyurdu. Peki, Dijital dolar nedir? FED dijital dolar testi nedir, nerelerde kullanılacak? ? Dijital dolar piyasaya sürülecek mi? Dijital dolar ne işe yarar? İşte detaylar…

Dijital dolar nedir? FED dijital dolar testi nedir, nerelerde kullanılacak?

FED’in New York İnovasyon Merkezi dijital dolar testi yapacak. Çeşitli finans ve ödeme kuruluşlarıyla gerçekleştirilecek dijital dolar testi 12 hafta sürecek.

DİJİTAL DOLAR NEDİR?

Dijital dolar projesi, kısaca diğer federal rezerv (FED) yükümlülükleriyle bir arada var olabilecek sanal, tokenize edilmiş bir ABD para birimi olarak adlandırıldı.

DİJİTAL DOLAR NE İŞE YARAR, NERELERDE KULLANILIR?  

Perakdende bankalar kendi müşteri varlıklarını temsil eden dijital para veya tokenları satabilecek ve ortak bir çoklu defter platformu aracılığıyla merkez bankası rezervleri üzerinden takas gerçekleştirebilecek.

Yeni sistemin, dünyanın dört bir yanındaki bankalar ve hükümetler tarafından kullanılan sayısız sistem nedeniyle uzun ve yorucu bir süreç olan nakit para transferinde yaşanan sorunları çözebileceği öngörülüyor.