Gazete Vatan Logo

Çinli devin hedefi Türk gençlerin ‘cep’i

Çin’in en büyük telefon markalarından Honor Türkiye ‘ye geliyor. Markanın Türkiye Başkanı Kevin Wang, Türkiye’de gençleri hedef aldıklarını belirterek Nisan ayında 5 yeni ürünle Türkiye pazarına giriş yapacaklarını söyledi.

Çinli devin hedefi Türk gençlerin ‘cep’i

Çin’in en büyük telefon markalarından biri olan Honor, Türkiye pazarına girdi. Marka aslında hepimizin yakından tanıdığı Huawei’in kardeşi. 2013’te kurulan Honor, kısa sürede 74 ülkede 80 milyon kişiye ulaştı. 2017’de Çin’de en fazla satış yapan ve gelir elde eden marka Honor oldu. Sadece Bekarlar Günü’nde 600 milyon dolarlık hasılat yaptı. Markanın yakın dönemde gözüne kestirdiği en önemli pazarlardan biri de Türkiye. Honor, satışlarının büyük bölümünü dijital kanallardan yapıyor ve Türkiye’de de aynı yolu izleyerek Türklerin cebine girmeye çalışacak.

Bölge gibi görüyor

Marka Türkiye pazarına girerken daha önce Huawei Türkiye’de önemli işlere imza atmış bazı yöneticileri burada kurdukları ekibe dahil etti ve ekibin başına da Huawei’nin Latin Amerika operasyonlarının yürüten Kevin Wang getirildi. Türkiye’ye yönetim olarak bir bölgeye bağlı olmayacak, direk merkeze bağlı ayrı bir birim olarak çalışacak. Marka Türkiye’yi bir ülke olarak değil bir bölge olarak görüyor. Türkler’in tüketim alışkanlıklarına cevap verecek iddialı ürünlerle geldiklerini belirten Wang, “Biz dijital bir markayız ve tamamen gençlere hitap ediyoruz. Honor’un en büyük avantajı uygun fiyat politikası. Dünyada girdiğimiz her pazarda çok ciddi başarılar elde ettik. 5 yıl içinde dünyada ilk 3’te olacağız” dedi.

Haberin Devamı

80 milyonluk pazar

Türkiye’de yılda 12 milyon telefon satıldığını belirten Kevin Wang Türkiye’nin potansiyelinden faydalanmak istediklerini söyledi. Wang, “80 milyonluk pazar var ve tüketim alışkanlıkları sürekli dijitale doğru kayıyor. Ana hedefimiz gençler. Premium sınıftaki telefonların sunduğu özellikleri 1.000 ila 2 bin lira fiyat aralığındaki telefonlarımızda görmüş olacaklar. Nisan’da yeni telefonlarımızın Türkiye lansmanını yapacağız” şeklinde konuştu.