Gazete Vatan Logo

Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da 2023 dördüncü çeyrek bilanço dönemi tüm hızıyla devam ederken, şirketler temettü kararlarını açıklamaya ve temettü ödemelerini yapmaya devam ediyor. 27 Mart 2024 Çarşamba günü 2 hisse daha yatırımcılarına temettü dağıtacak. Öte yandan Borsa İstanbul’da düşüş yaşanıyor. Peki, Borsa neden düştü?

Borsa neden düştü? 26 Mart 2024 Borsa İstanbul düşüş devam eder mi, borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul bist100 endeksinde düşüş %2 seviyesinde. Borsa İstanbul'da bugün yaşanan dalgalı seyir yatırımcıların dikkatini çekti. Bugün BIST 100 endeksi, öğleye doğru 9.336 puana yükselerek günün en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak, öğleden sonra yaşanan kademeli düşüşlerle birlikte endeks, son saatlerde 9.115 puana kadar gerileyerek açılış seviyesine yaklaştı.

BORSA NEDEN DÜŞTÜ?

Fitch'in telekonferans toplantısında politika faizindeki değişim öngörüleri, döviz kuru beklentileri ve enflasyon tahminleriyle ilgili açıklamalar, borsa üzerinde etkili oldu.

TCMB'nin sıkılaştırıcı adımları ve döviz talebindeki artış, piyasalarda baskı oluşturdu. Uzmanlar yılın devamında borsada yükseliş trendinin devam edeceğini öngörüyor.

BORSA NEDEN DÜŞER?

Hisse senedi fiyatlarının dalgalanmasında arz ve talep dengesi önemli bir rol oynar. Ayrıca, büyük finansal haberler, doğal afetler, şirket finansallarına tepki ve spekülasyon gibi faktörler de fiyatları etkileyebilir. Bugün yaşanan dalgalanmaların arkasındaki nedenleri anlamak, başarılı bir yatırım stratejisi için önemlidir.

Haberin Devamı