Gazete Vatan Logo

Bankacılık sektörü İtibar Endeksi’nde sınıfta kaldı

GFK Türkiye’nin yayınladığı endekste bankacılık son sırada yer aldı...

GFK Türkiye’nin yayınladığı Türkiye İtibar Endeksi’ne göre, holdingler 67 puan ile ilk sırada yer aldı. Holdingleri 66 puanla telekomünikasyon, 65 puanla hızlı tüketim, 63 puanla ulaşım ve 59 puanla otomotiv izledi. Bankacılık 50 puanla son sıraya oturdu.

Araştırma şirketi GFK Türkiye’nin “RepMan Türkiye İtibar Endeksi”ne göre, Türkiye halk geneli nezdinde “holdingler”, itibar sıralamasında başı çekti. Diğer yüksek itibarlı sektörler “telekomünikasyon” ve “hızlı tüketim sektörü” olarak belirlenirken, “bankacılık” sektörü endekste en düşük puan ile sıralamada sonuncu oldu. GfK Türkiye’nin “RepMan(Reputation Management) Türkiye İtibar Endeksi”nin sektör analizleri sonuçları belirledi.

Holdingler ve hızlı tüketim, akaryakıt, telekomünikasyon, otomotiv, bankacılık, ulaşım (havayolları), ulaşım (otobüs) olmak üzere 7 sektörün itibarı “tanınma, yönetimle ilgili özellikler, ürün/hizmet kalitesi ile ilgili özellikler, çalışanlar ile ilgili özellikler, finansal sağlamlık, sosyal sorumluluklar, duygusal bağlılık” gibi 7 ana başlıkta değerlendirildi. Halk geneli nezdinde holdingler ve 7 sektör sahip oldukları itibar puanları açısından sıralandığında, “holdingler” birinciliği kaptı. Buna göre, itibar endeksinde 67 puan ile holdingler ilk sırayı alırken, diğer yüksek itibarlı sektörler, 66 puan ile telekomünikasyon sektörü, 65 puan ile hızlı tüketim sektörü, 63 puan ile ulaşım (otobüs) sektörü olarak belirlendi. Otomotiv sektörünün itibar endeksi 59 puan oldu. Ulaşım sektörünün havayolları bölümünün itibar endeksi 58 puan olarak belirlenirken, bunu 57 puan ile akaryakıt sektörü takip etti. Bankacılık sektörü ise 50 puan ile itibarı en düşük sektör olarak, sıralamada sonuncu oldu.

Endekste, Türkiye şirketler ortalaması da 60 puan olarak belirlendi. Araştırmaya göre, Türkiye halk genelinde sektörler itibar puanı ve sektör benchmarkları itibar puanları (en beğenilen şirketin itibar ortalaması) karşılaştırıldığında benchmarkla en az itibar farkının “hızlı tüketim” sektöründe olduğu görüldü. Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin itibarları, paydaşlar nezdinde incelediğinde ise şirketlere en yüksek itibar puanı veren iki paydaş ’medya”ve “iş dünyası” olarak ön plana çıktı. En düşük itibar puanını halk genelinin verdiği görüldü.

Libyalı 2 şirket yasak listesine girdi

ANKARA - Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Mart ayında aldığı Libya kararını Temmuz başında kabul eden Türkiye, 2 Libyalı ile 1 Libya şirketini de yasak listesine dahil etti. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Safia Farkash Al-Barassi ile Abdulhaziz Zlitni’nin de Türkiye’ye girmesi yasaklandı. Bu iki Libyalı ile Zueıtınıa Petrol Şirketi’nin mal varlıkları donduruldu.

Daha önce BM kararı onaylanarak Türkiye’ye de girmeleri yasaklanan 18 kişinin ismi, listede şöyle sıralanmıştı: “Dr. Abdulqader Mohammed Al Baghdadi, Aldulqader Yusef Dibri, Abu Zayd Umar Dorda, Tümgeneral Abu Bakr Yunis Jabir, Matuq Mohammed Qathaf Al-dam, Aisha Muammer Qadhafi, Khamis Muammer Qadhafi, Mohammed Muammar Qadhafi, Muammar Mohammaed Abu Minyar Qadhafi, Mutassim Qadhafi, Saadi Qadhafi, Saif al-Arab Qadhafi, Albay Abdullah Al-Senussi, Quren Salih Quren Qadhafi, Albay Amid Husain Al Kuni.” Kararla, çoğu Kaddafi ailesinden olan 13 gerçek kişi ile Libya Merkez Bankası, Yatırım Otoritesi, Dış Bankası, Yatırım Portföyü, Ulusal Petrol Şirketi’nin mal varlıkları dondurulmuştu.

Bonus Card sahiplerine bayramlaşmak bedava

Bonus Card’la 29 Ağustos’ta Bonus üye işyerlerinde tek seferde 75 TL ve üzeri alışveriş yapan Bonus Card sahipleri, bayramın ilk günü 75 dakika bedava konuşma imkanına sahip oluyor. Kampanyadan kazanılan. konuşma paketi, sadece 30 Ağustos günü için geçerli olacak. Kampanyaya katılmak isteyenlerin KONUS yazıp 3340’a ksa mesaj göndermeleri yeterli oluyor. Tüm GSM operatör aboneleri kampanyaya katılabilecek. Kampanyadan; Garanti Bonus, Flexi, Paracard, Money Visa ve diğer bankalara ait Bonus Card sahipleri faydalanabilecek. Bonus Card, Shell’den yapılan ilk 100 TL ve üzeri akaryakıt alışverişinde ise 5 TL, ikinci 100 TL’de toplam 10 TL, üçüncü 100 TL’de toplam 15 TL, dördüncü 100 TL’de toplam 40 TL Shell’de akaryakıt hediye ediyor.

İş Bankası mobil bankacılık Samsung Galaxy kazandırıyor

İş Bankası, bankacılık işlemlerini İşCep ve İşWap üzerinden gerçekleştiren müşterilerine özel bir kampanya sunuyor. Bankacılık işlemlerini mobil kanalları kullanarak bağlantı ücreti ödemeden kolayca ve çabucak gerçekleştiren İş Bankası müşterilerini Samsung marka telefon kazanma fırsatı bekliyor. Kampanya kapsamında, 20 Eylül tarihine kadar; İşCep ve İşWap’a giriş yapan müşteriler bir adet çekiliş hakkı kazanıyor. İşCep ve İşWap’tan havale veya EFT işlemi yapan müşterilere ise ilave bir çekiliş hakkı daha veriliyor. Üstelik mobil bankacılıkta yıl sonuna kadar havale ve EFT işlemleri ücretsiz gerçekleştirilebiliyor. Kampanya sonunda, katılım hakkı kazanan müşteriler arasından yapılacak çekiliş ile 20 kişiye Samsung i9100 Galaxy S II 16 GB model cep telefonu hediye edilecek.

Haberin Devamı