Gazete Vatan Logo

ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Aralık ayı ABD enflasyon beklentisi nedir? ABD enflasyon rakamları belli oluyor!

ABD enflasyon rakamları merak ediliyor. Yatırımcılar arama motorlarına yönelerek ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Sorusuna yanıt arıyor. Aralık ayında TÜFE’nin aylık bazda yüzde 0,1 oranında artışla yıllık bazda yüzde 7,1’den yüzde 6,5’e gerileme kaydetmesi beklenirken, çekirdek enflasyonda beklentiler aylık yüzde 0,30 ve yıllık yüzde 5,7 oldu. Peki, ABD enflasyon beklentisi nedir, kasım ayında durum neydi?

ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Aralık ayı ABD enflasyon beklentisi nedir? ABD enflasyon rakamları belli oluyor!

ABD enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Kasım ayında yıllık yüzde 7,1 ile yüzde 7,3 olan beklentinin altına gelen ABD enflasyon rakamlarının aralık ayında ne olacağı merak ediliyor. FED, geçtiğimiz yıl artış gösteren enflasyon nedeniyle peş peşe faiz artırımına gitmesi resesyon endişelerini de beraberinde getirmişti. Peki, 2022 Aralık ayı enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak, enflasyon rakamları ne olacak?

Aralık ayı ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD enflasyon verisi 12 Ocak Perşembe günü saat 16:30’da yapılacak.

Aralık ayı enflasyon beklentisi ne?

ABD’de TÜFE verisi açıklanacak. Kasım ayında yüzde 7,1 seviyesinde açıklanan enflasyonun Aralık ayında 6,5 seviyesine düşmesi bekleniyor. Veri FED'in 1 Şubat'ta yapacağı faiz kararı toplantısı için de önemli olacak. Fed Boston Başkanı Susan Collins 1 Şubat'taki Fed toplantısında 25 baz puanlık artışı desteklediğini belirterek daha önce alınan sert artış kararlarının etkilerini gözlemlemek için zaman tanınması gerektiğini belirtti. Fed'in geçen yıl uygulamaya koyduğu daha agresif faiz artışlarından daha küçük bir hamleye geçişin yetkililere faiz kararlarının ekonomiyi nasıl etkilediğini görmeleri için daha fazla zaman tanıyacağını söyledi.

Haberin Devamı

Enflasyon rakamlarının beklentilere paralel veya beklentilerin altına gerileme kaydetmesi halinde, küresel piyasalarda riskli varlıklar olan hisse senetleri ve altın fiyatlarında pozitif görünüm artarken, dolar endeksi ve tahvil getirilerinde negatif görünüm artabilir.

Kasım ayında beklentilerin altında kalmıştı

Piyasaların heyecanla beklediği ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı.

ABD'de enflasyon Kasım ayında yıllık yüzde 7,1 ile yüzde 7,3 olan beklentinin altında geldi.

Verinin ardından dolar küresel olarak yüzde 1 değer kaybetti, ons altın 1810 doları aşarak 5 ayın zirvesine çıktı. Gram altın 1086 TL ile rekor kırdı.