Gazete Vatan Logo

Altında kritik uyarı geldi! Fırsatı kullanan büyük kazanacak

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. Bir süredir dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı analiz geldi. Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıya peş peşe uyarılarda bulunarak alım fırsatı ile ilgili tarih verdi. Memiş, "Şubat ayının yarısına kadar beklenen geri çekilme yatırımcı için bir alım fırsatı olarak öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Altında kritik uyarı geldi! Fırsatı kullanan büyük kazanacak

ALİCAN YILDIRIM/alican.yildirim@gazetevatan.com

Bir süredir dalgalı seyrini sürdüren altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi. Rekor üstüne rekor kıran altın bir düşüp  bir yükselmesiyle yatırımcıyı endişelendirdi. Güvenli liman olarak adlandırılan altın fiyatlarının geleceği vatandaş arasında merak konusu oldu. Altın fiyatları düşecek mi, bu fiyattan altın alınır mı, elimdeki altını satmalı mıyım, altında yeni rekor gelir mi? soruları en çok cevap aranan detaylar olarak ortaya çıkıyor. Finans analisti İslam Memiş ise vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini gidererek altın ile ilgili yatırımcıya uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarıyla ilgili bir geri çekilme olacağını ifade eden Memiş, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ALTIN FİYATLARINDA BASKILANMA VAR

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirilmelerde bulunan Memiş, "Altın fiyatlarında 2022 yılındaki baskılanma süreci gerçekleşti. Gram altın ocak ayında yüzde 6 oranında değer kazandı. Bugün 1182 lira seviyesinden işlem görüyor. Altının ons fiyatında yaşanan yükselişte gram altın fiyatlarına değer kazandırdı. Ancak fiyatlarda büyük yükseliş gerçekleştiği için bir geri çekilme bekliyorum. Ons fiyatında 1850 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme gerçekleşebilir." dedi.

Haberin Devamı

GERİ ÇEKİLMELER ALIM FIRSATI

Memiş geri çekilmelerin yatırımcı için bir alım fırsatı olduğunu değerlendirerek, "Şubat ayının yarısına kadar beklenen geri çekilme yatırımcı için bir alım fırsatı olarak öne çıkıyor. Vatandaşlar bu geri çekilmeleri değerlendirebilir. Çünkü orta ve uzun vadede altın fiyatlarının yükseleceğini düşünüyorum. Şu anda 19 lira üzerine çıkmayan bir dolar/TL grafiği var. O sebeple ons altını takip etmeye devam ediyoruz. Alım için birkaç hafta beklemekte fayda var ama satış için de acele etmeyin, satan zarar eder, makas aralığı var. Yeni rekorlar göreceğiz."  şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN HAZİRANDA 1450 LİRA

Önümüzdeki aylarda altın fiyatlarının hangi seviyede olabileceğiyle ilgili tahminlerde bulunan Memiş, "Geri çekilmeler sonrası önümüzdeki aylarda altın fiyatları 1280 lira seviyesine gelmesini bekliyorum. Haziran ayı sonrasında ise altın fiyatlarında 1450 lira gibi seviyeler bekleniyor. Çünkü 2022 yılında baskılanan altın fiyatlarının 2023 yılında artık baskılanamayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

YIL SONUNDA YENİ REKORLAR GELİYOR

Yılsonu ile ilgili tahminlerinden de bahseden Memiş, "Dediğim gibi haziran ayı sonrası 1450 lira ve üstü seviyelerin gelmesi bekleniyor. Yıl sonu itibarıyla da altın fiyatlarının yine 1450  lira ve üstü seviyelere gelerek yeni rekorlar kıracağını düşünüyorum. Vatandaşın burada dikkatli olması ve altınla borçlanmaması gerekiyor zarar etmemesi için." dedi. 

GÜMÜŞ 20 LİRA SEVİYESİNİN ÜZERİNİ GÖREBİLİR

Gümüş fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Memiş, "Gümüşün performansını altına kıyasla daha iyi olarak görüyorum. Gümüşün gram fiyatı 20 lira seviyesinin üzerini görebilir. Gümüş, zengin ettirecek sizi ama altın fiyatları da sizi koruyacak. Sakın ola düşük fiyattan aldıklarınızı satmayın hatta alım için fırsatlar kollayın. Altın ve gümüş yatırımcısına uyarım vardı. 1850 dolar ons tarafında destek seviyelerini beklediğimi ifade ettim. Bu düşüşleri beklemekte fayda var. Alım için acele etmemek gerekiyor. Gümüş onsu 22.80 destek seviyesi. Buradan tepki alımı gelebilir. Gümüş neden sert bir şekilde geriledi, neden düşüş bekliyoruz, çünkü altın ve gümüş rasyosu yüzde 3.5 artışla 83.33'e kadar yükseldi. Bu yükseldiği için altın, gümüşe kıyasla daha pahalı. Gümüş de altına kıyasla daha ucuz kaldı. Sadece altınım var gümüş yok, altınımla gümüş alabilir miyim diyen kardeşim, evet. Bugün altın verdiğin, gümüş aldığın zaman ucuza maletmiş oluyorsun. O yüzden elindeki altının bir miktarıyla gümüş alabilirsiniz." dedi.

Haberin Devamı

DOLAR, ALTIN VE EURO İLE İLGİLİ GÜNCEL PİYASA RAKAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ