Gazete Vatan Logo

65 bin TL hibe verilecek! İŞKUR resmen duyurdu ve belli oldu! Başvurular e-Devlet'ten...

Hibe desteği verilecek. Başvurular devam ediyor. Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüleri yakından ilgilendiriyor. Kendi işini kurma proje başlığında engelli girişimci adaylarına 65 bin TL‘ye kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek. Başvurular için son tarih ise 10 Haziran 2022. e-Devlet üzerinden online olarak başvuru yapılabileceği gibi, bulunulan illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla da projelerini hazırlayıp teslim edebilirler. Başvuru Rehberi İŞKUR internet sitesinde yayımlandı.

65 bin TL hibe verilecek! İŞKUR resmen duyurdu ve belli oldu! Başvurular e-Devlet'ten...

Yeni dönem engelli kendi işini kurma hibe desteği başvuruları 10 Haziran 2022 tarihi saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden online olarak yapılacak. Kendi işini kurmak isteyen engelliler, kuruluş, işletme ve demirbaş desteği olarak toplam 65 bin lira hak kazanabilecek.

Eski hükümlü kendi işini kurma başvuruları ise Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine, 10 Haziran 2022 tarihi mesai saati sona erene kadar yapılabilecek. Bu çerçevedeki kişilere, demirbaş desteği olarak brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe destek verilecektir.

Başvuru sürecinin yer aldığı, "Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu" ile başvurunun yapılmasına ilişkin konularda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazırlanan "Başvuru Rehberi" Türkiye İş Kurumu internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) duyurular kısmında yayınlandı.

MESAİ SAATİ SONA ERENE KADAR TESLİM EDİLEBİLECEK

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 10 Haziran 2022 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilir. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmesi gerekli.

Haberin Devamı

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 10 Haziran 2022 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekiyor. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ